سایت دستپخت

سایت دستپخت به آدرس www.dastpokht.ir سایت مفیدی است برای دوستداران و علاقه مندان آشپزی و شیرینی پزی

در سایت دستپخت دستور طبخ غذاها و شیرینیها در دسته های بستني-ترشي-خورش-دسر و مربا-سوپ

و سالاد-غذاهاي گوشتي-غذاهاي گياهي-كودكان-كيك-ماكاروني-نان و شيريني-نوشيدني-پيتزا-تغذيه و

ميوه و سفره آرایی طبقه بندی شده است.

آجیل پلو

مواد لازم

برنج 500 گرم

بادام هندی 100 گرم

کشمش نصف پیمانه

کنجد سائیده شده 1 قاشق سوپخوری

زرد آلو خشک نصف پیمانه

زعفران آب گرفته 1 استکان

پسته خلال نصف پیمانه

روغن 2 قاشق سوپخوری

سیر له شده 4 عدد

پیاز ریز شده 1 عدد متوسط

زیره نصف قاشق سوپخوری

هل 4 دانه

دارچین 1 قاشق مرباخوری

آب 2 لیوان

کره 50 گرم

روغن  1 قاشق سوپخوری

آجیل پلو

آجیل پلو

طرز تهیه

برنج را شسته و به مدت 1ساعت خیس می گذاریم. سپس برنج را جوشانده و آبکش می نماییم.

روغن و کره را در یک تابه بزرگ گرم می کنیم. سیر له شده ، پیاز ریز شده ، ادویه ، کنجد ساییده ، زیره و هل ساییده را در تابه می ریزیم و به مدت چند دقیقه هم می زنیم. کمی که رنگ آن طلایی شد ،برنج آبکش شده را به مواد اضافه کرده و هم می زنیم تا برنج و مواد مخلوط شوند. آب و زعفران را بر روی برنج ریخته با حرارت ملایم می گذاریم تا آب مواد کشیده شود در حدود نیم ساعت با حرارت ملایم کافی است.

سپس زرد آلو ، کشمش و بادام هندی را اضافه کرده و به هم می زنیم تا مخلوط شوند و با حرارت ملایم به مدت 15 دقیقه کاملا بپزد. سپس در موقع کشیدن غذا خلال پسته را روی آن می دهیم.

با تشکر از خانم مهرنیا برای ارسال دستور پخت آجیل پلو

انواع پلو و چلو

شامی تن ماهی

مواد لازم 

سيب زميني 4 400 گرم
تن ماهي يك 200 گرم
تخم مرغ 1 عدد
زردة تخم مرغ 1 عدد
پيازچة تازه 15 ساقه 
ريحان خردشده 2 قاشق سوپخوری
سير  1 حبه
فلفل دلمه‌اي قرمز نگيني خرد شده
ماست 1 قاشق سوپخوری
آب ليمو  1 قاشق سوپخوری
نمك و فلفل به ميزان دلخواه
آرد يا پودر سوخاري
روغن براي سرخ كردن 

طرز تهيه

سيب زمينی ها را بپزيد. و درظرفي رنده كنيد ،نبايد به صورت پوره نرم شود.برای اینکه سیب زمینی به شکل پوره در نیاید صبر نمایید تا خنک شود سپس آنرا رنده نمایید.

 روغن تن ماهي را كاملاً بگيريد و گوشت آن را باچنگال له كنيد. تن ماهی را به سيب زمينی اضافه كنيد.همة سبزيجات شامل پيازچة خردشده ، ريحان خرد شده و فلفل دلمه اي قرمز نگيني خرد شده را به مخلوط سيب زميني و تن ماهی بيفزاييد.

يك عدد تخم مرغ كامل و يك عدد زرده را همراه ماست، آب ليمو، سير له شده، نمك و فلفل به مخلوط شامی تن ماهی اضافه کنيد و با چنگال مخلوط را هم بزنيد تا مواد يكدست شود.

از مواد به اندازة يك گلوله کوچک برداريد و با دست  آن را پهن کنيد به طوري كه شكل دايره اي به ضخامت 2 سانتيمتر بگيرد. دو طرف شامی تن ماهی را با آرد يا پودر سوخاري بپوشانيد و در روغن سرخ كنيد.

با تشکر از خانم امینی نژاد بابت ارسال دستور شامی تن ماهی 

شامی ها و کوفته ها

خورش ها و قلیه ها

 

خورش ها و قلیه ها

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

خورش بادمجان بی روغن

تاس کباب

خورش قیمه

خورش فسنجان

خورش قرمه سبزی

خورش کنجد

خورش طلا کوله

خورش برگه زردآلو

کشک بادنجان

خورش شنبلیله و لپه

خورش گوشت و لوبيا

خورش قارچ با مرغ

خورش قارچ و تخم مرغ

خورش فسنجان با رب ازگیل

خورش کوفته ریزه با کاری

خورش بامیه عربی

خورش بوقلمون

خورش بادنجان پیچی

خورش سیب

خورش آلو اسفناج با مرغ

خورش قیمه خلال و زرشک

کاری قیمه

خورش کوفته قلقلی

خورش قیمه آلو

خورش چغاله بادام

خورش آلوچه

خورش شاه بلوط

خورش مرغ با سير و انار

خورش گوشت با آب لبو

خورش به

خورش مرغ و بادنجان

خورشت بامیه

خـورش نخود آله

خورش کاری 2

خورشت کاری

خورش کاری نخود

خورش میگو

خورش لوبیا قرمز

قیمه نساء

قیمه پیچاق

قيمه محلی

خورشت گزنه

خورش زرشک

خورش کلم

خورش بامیه با تمر هندی

خورشت بلدرچین با سس پرتقال

خورش گل کلم

خورشت به و آلو

خورش بامیه و بادمجان

خورش آلبالو

خورش کرفس مینیاتوری

خورش خلال کرمانشاه

خورش بادمجان مجلسی

خورش ترشه سماق

خورش پرتقال

قلیه میگو

خورش جغله بادام

خورشت ماست

خورشت جوجه و غوره و بادمجان

خورش ماهی

خورشت مرغ با بامیه 

خورش آلو مُسمی

خورش تَره

خورش نخودفرنگی با مرغ

خورش قیمه کدو

خورشت گوشت چرخ کرده با لوبیا قرمز

راتاتویی دونفره

مرغ ترش و شیرین

مرجو خورش (خورش عدس)

خورش بادمجان و مرغ

خورشت میگو

خورش کد‌و حلوایی با آلو

خورش رنگارنگ

خورش فسنجان با مرغابی

خورش کاری(غذای هندی)

خورش ریواس

قیمه، خورشی نذری

خورش به

خورشت مرغ اناریجه

خورشت لوبیا و هویج

خورش تره‌فرنگی

خورشت گل کلم

خورشت آلو اسفناج

خورش ماست

خورش هویج

خورش نعنا جعفری و گوجه سبز

خورش مرغ مکزیکی

خورشت فسنجان

خورشت قیمه

قرمه سبزی

خورش خلال کرمانشاهی

خورش بامیه

خورش مرغ ترش (غذای شمالی)

خورش قارچ

خورش کنگر

خورش کرفس

خورشت باقلاقاتق

خورش خلال بادام

متبل با بادنجان

خورش گوجه سبز

خورش كدو بادنجان

خورش قیمه با گوشت چرخ کرده

خورش كاری با ماهی

خورش چاغاله ‌بادام

خورشت میگو ساده

خورش کدو( رژیمی)

خورش آلو

خورش مرغ ساده

خورشت سیب وآلبالو

خورشت‌ آلو با مرغ‌

خورش مهاراجه

خورش رنگین کمان

خورش گل کلم با سیر

نکاتی برای انواع خورش

جعفرى قورمه

خورش مطنجن

خورش مرغ مکزیکی

خورش ریحان

خورش مرغ ترش (غذای شمالی)

سیر قلیه گیلانی

خورش ماست به طریق هندی



 

فیله کباب

مواد لازم

فیله گوسفندی 300 گرم

فلفل سیاه نیم کوب 1 قاشق سوپخوری

سس سویا 2 قاشق غذاخوری

پیاز ساطوری متوسط 2 عدد

روغن زیتون نصف پیمانه

فلفل تازه کبابی

طرز تهیه

ابتدا پیاز و سس سویا و فلفل سیاه و روغن زیتون را با هم مخلوط میکنیم و گوشت را تکه ای خرد کرده و با مواد مخلوط می نماییم. مواد را در ظرف شیشه ای در بسته میگذاریم حدود 12 ساعت داخل یخچال بماند و مزه دار شود.

پس از آن فیله کباب را از یخچال بیرون آورده و تمام پیازهای چسبیده به گوشت را از آن جدا نموده و به سیخ فلزی میکشیم تا روی منقل کباب نماییم.مقداری هم فلفل کبابی را جداگانه به سیخ کشیده و در کنار فیله ها کباب میکنیم.

حرارت باید خیلی کم باشد و سیخ ها باید کمی با منقل فاصله داشته باشند تا کباب خشک نشود. سیخها را باید مدام بچرخانیم تا هنگامی که یک طرف آن میپزد طرف دیگر هم همزمان بپزد چون اگر یک طرف آن بپزد بعد بچرخانیم آب گوشت زیاد خارج شده و باعث خشک شدن کباب میشود. کباب را باید آبدار برداریم و داخل نان گذاشته و از سیخ خارج نماییم.

انواع کباب

پیتزا نیویورکی

مواد لازم

فلفل سفید یک قاشق مرباخوری

لیمو ترش نیم عدد

خامه یا سرشیر یا خامه 1 فنجان

روغن زیتون

خمیر پیتزا بزرگ 1 عدد

گوشت ریش ریش شده نیم پز 200 گرم

پنیر موزرلا

پیاز متوسط 1 عدد

پیتزا نیویورکی

پیتزا نیویورکی

طرز تهیه

ابتدا فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت داغ نمایید.پیاز را به صورت حلقه های ظریف با چاقو برش داده و توسط روغن زیتون تا جایی که حلقه های پیاز طلایی شود سرخ کنید، خامه را کمی جوشانده تا غلیظ شود سپس فلفل سفید را به همراه آب نصف لیمو ترش به خامه اضافه نمایید.

خمیر پیتزا را روی سینی مخصوص پیتزا پهن نمایید.پنیر موزرلا و گوشت را به صورتی که روی خمیر را یک لایه کامل بپوشاند بر روی خمیر ریخته و مخلوط خامه را به طوری ه کاملا سطح پیتزا را بپوشاند روی گوشت و پنیر بریزید.مقداری دیگر پنیر موزرلا روی پیتزا ریخته و در پایان پیازهای سرخ شده را به صورت یکنواخت بر روی پیتزا ی نیویورکی بپاشید.

پیتزا نیویورکی نباید خشک شود برای جلو گیری از این امر بعد از 10 دقیقه طبخ در فر به آن سر بزنید و زمانی که روی پیتزا کمی متمایل به رنگ طلایی شد آن را از فر خارج نمایید.

انواع پیتزا

کیک اسپاگتی

مواد لازم

اسپاگتی  400 گرم
نخودفرنگی 200 گرم
شیر 200 میلی لیتر
تخم مرغ 6 عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
گوجه فرنگی 250 گرم
ژامبون گوشت دودی 150 گرم
پودر سوخاری 1 قاشق غذاخوری
پنیرگودای رنده شده 60 گرم

طرز تهیه

اسپاگتی را 8 تا 10 دقیقه در آب جوش، بجوشانید و آبکش نمایید .شیر و تخم مرغ را کاملا با هم مخلوط کرده نمک و فلفل را بهش اضافه نمایید.گوجه فرنگی و ژامبون رو خرد کنید سپس قالب گردی را که بهتر است از نوع کمربندی باشد چرب نموده و پودر سوخاری را به روی آن بپاشید.

اسپاگتی، ژامبون، گوجه فرنگی و نخودفرنگی پخته یا کنسروی را لایه لایه داخل قابلمه می چینیم.مخلوط شیر و تخم مرغ را روی  موادمی ریزیم و بعد پنیر گودای رنده شده را روی کیک اسپاگتی می پاشیم.

فر را با دمای 200 درجه گرم کرده. قالب را به مدت 35 تا 40 دقیقه داخل فر گرم شده در طبقه میانی قرار داده و هنگامی که روی کیک اسپاگتی به رنگ طلایی در آمد کیک اسپاگتی آماده سرو می باشد.

انواع خوراک ماکارونی

املت مکزیکی

مواد لازم

فلفل دلمه رنگی، نگینی خرد شده نصف پیمانه
هویج 1 عدد متوسط
قارچ خرد شده نصف پیمانه
پیاز خرد شده نصف پیمانه
تخم‌مرغ کامل 4 عدد
سفیده تخم مرغ 4 عدد
شیر یک چهارم پیمانه
پنیر چدار رنده شده نصف پیمانه
سس گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری

املت مکزیکی

املت مکزیکی 

طرز تهیه

برای تهیه املت مکزیکی ابتدا هویج را شسته و بگذارید تا کمی آب‌پز شود. سپس آن را نگینی خرد کنید.
در یک تابه نچسب 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید و پیاز را در آن تفت دهید.بعد از این که پیاز کمی سبک شد، سپس قارچ را به آن اضافه کنید و بگذارید کمی تفت بخورد.در آخر فلفل‌ها را نیز اضافه کنید و آن‌ را از روی حرارت بردارید.

در ظرف مناسب دیگری تخم‌مرغ‌ها، سفیده و شیر و کمی نمک را با هم مخلوط کنید و با همزن خوب بزنید تا کاملاً پف کند.
سپس یک تابه نچسب را روی حرارت ملایم بگذارید و یک قاشق باقیمانده از روغن زیتون را در آن بریزید. تخم‌مرغ‌ها را در آن بریزید و در ظرف را ببندید تا یک سمت آن بپزد.
بعد آن ‌را برش بزنید و به سمت دیگر برگردانید و از مواد حاضر شده و پنیر چدار رنده شده روی یک سمت هر برش بریزید و آن‌را روی خودش تا کنید. سپس در ظرف را حدود 3 دقیقه ببندید تا پنیر آن آب شود. با سس گوجه فرنگی آن‌را تزیین و میل کنید.

املت ها

سیر نیمرو

مواد لازم

تخم مرغ 5 عدد
پیاز رنده شده 2 قاشق غذاخوری
سیر 2 حبه
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه

سیر و پیاز را با هم مخلوط کرده و کاملا له می کنیم . آن را کف یک ظرف ریخته و روی آن تخم مرغ ها را بشکنید . ظرف سیر نیمرو را داخل ظرفی از آب جوش قرار داده و آن را در فر قرار دهید و چند دقیقه آن را بپزید تا سفیده تخم مرغ سفت شود . سپس سرو کنید .

تخم مرغ

فارفاله میگو و سس قارچ

مواد لازم

فارفاله یا ‌پاستای پاپیونی شکل یک بسته

میگو  برای هر بشقاب6 عدد

پیاز 1 عدد

قارچ 5 عدد

فلفل دلمه ای 1 عدد

روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، آویشن و پودر سیر به مقدار کافی

سس کچاب 1 قاشق چایخوری

سس مایونز 1 قاشق غذاخوری

ماست  2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برای آماده کردن فارفاله میگو ،میگو ها را در سیخ چوبی زده و سرخ کنید. می توانید برای زیباتر شدن آن، بین میگو ها،‌ زیتون یا فلفل دلمه ای بگذارید.پاستا را مطابق با دستور روی بسته آن با مقداری آب و روغن و نمک بپزید. فلفل دلمه را خرد کرده در آب درحال جوش بریزید. بعد از نرم شدن پاستا آن را آبکش کرده و در ظرفی بریزید.

روغن زیتون و مقداری آویشن را با هم مخلوط کرده پاستا را به آن آغشته کنید.سپس از سس قارچ روی فارفاله ریخته و همراه میگو ها سرو کنید.

طرز تهیه سس قارچ فارفاله میگو

ابتدا پیاز را خلال نازک کرده و در کمی روغن مایع تفت می دهیم.بعد از این که پیاز طلایی رنگ شد، قارچ را خرد کرده به آن اضافه می کنیم.بعد از حدود 5 دقیقه از روی شعله برداشته به آن مایونز،‌ ماست،‌ کچاب و ادویه اضافه کرده و حسابی با هم مخلوط کنید.

غذاهای دریایی

ساندویچ تناملت

مواد لازم

تن ماهی روغن گرفته 400 گرم

سس مایونز 4 قاشق غذا خوری

کرفس خردشده 4 قاشق غذا خوری

پیاز خرد شده 2 قاشق غذا خوری

جعفری خرد شده 1 قاشق غذاخوری

سرکه سفيد 1 فاشق غذاخوری

نان ساندویچ 4 تکه

گوجه فرنگی 2 عدد برش خورده

پنِیر پيتزا، نمک، فلفل سیاه

پاپریکا، چیپس و خیار شور برای تزئین

ساندویچ تناملت

ساندویچ تناملت

طرز تهیه

فر رو روشن نمایید و نانها را داخل فر قرار دهید تا کمی برشته شوند سپس از فر خارج کنید. در ظرفی تن ماهی را ابتدا با پشت قاشق نرم نموده سپس با مايونز، کرفس، جعفری، سرکه و نمک و فلفل خوب مخلوط کنید.

روی نانهای تست شده را با مخلوط ماهی و مایونز بپوشانید. بر روی مواد پنیر پیتزا ریخته، دو برش گوجه فرنگی و مجددا" مقداری پنیر پیتزا و کمی پاپریکا روی آن بریزید و ساندویچ ها را به مدت 3 تا 5 دقیقه در فر قرار دهید تا پنیر پیتزا ذوب شود. ساندویچ تناملت آماده است با مقداری خیارشور و چیس آن را سرو نمایید.

ساندویچ ها

اردور هویج

مواد لازم

مرغ 100 گرم
قارچ 100 گرم
تخم مرغ يک عدد
روغن هسته انگور 3 قاشق غذا خوري
سس سويا دو قاشق غذا خوري
پياز يک عدد( کوچک )
هويج 2 عدد بزرگ
نمک به ميزان لازم
آبليمو يک قاشق غذا خوري

طرز تهيه

ابتدا پياز را خرد کرده و با يک قاشق غذا خوري روغن هسته انگور يک دقيقه تفت مي دهيم. سپس قارچ ها و بقيه روغن را اضافه مي کنيم. آبلیمو را برای حذف رنگ و طعم به مواد می افزاییم .

مرغ را داخل مواد ریخته و کمی صبر می کنیم تا کلیه مواد پخته شوند . تخم مرغ را داخل مواد ميريزيم و برای خوش طعم شدن دو قاشق غذا خوری سس سویا اضافه می نماییم  . هویج ها را ورقه ورقه کرده و در آب میجوشانیم تا نرم شوند  .از مواد اماده شده بر روی ورقه های هویج گذاشته رول میکنیم و برای حفظ شکل آن میتوانیم از خلال دندان استفاده نمایید .

با تشکر از خانم زویا برای ارسال دستور تهیه اردور هویج

انواع اردور

دال حبوبات - آبگوشت گیاهخواران

دال حبوبات که بین گیاهخوارن به آبگوشت گیاهی معروف می باشد،غذای کاملی است که از نظر تعدد اسیدهای آمینه در وضعیت مناسبی قرار دارد.

مواد لازم

نخود از شب قبل خيس شده يک پيمانه
لوبياسفيد ازشب قبل خيس شده يک پيمانه
لوبيا چيتی ازشب قبل خيس شده 2/1پيمانه 
سويا 2/1 پيمانه 
روغن 2/1 پيمانه
سيب زميني نيم کيلو
گوجه فرنگي نيم کيلو 
ليموعمانی 6ثا8عدد 
زردچوبه 8 قاشق چايخوري 
نمک 8 قاشق چايخوري
پودر فلفل قرمز 2 قاشق چايخوری

دال حبوبات - آبگوشت گیاهخواران

دال حبوبات - آبگوشت گیاهخواران 

طرز تهیه

نخود لوبيا سفيد و لوبيا چيتي را که حداقل 3ساعت خيس کرده ايم همراه با آب کافي (12پيمانه) در قابلمه مناسبي مي ريزيم و با حرارت زياد به جوش مي آوريم. پس ازجوش آمدن آب  در قابلمه را مي گذاريم وحرارت را ملايم مي کنيم تا حبوبات حدود 2ساعت به آرامي بپزد. سپس سويا را 10 دقيقه خيس مي کنيم و از صافي مي ريزيم تا آب آن گرفته شود. روغن را در ماهيتابه داغ مي کنيم وسويا را 2دقيقه با حرارت متوسط تفت مي دهيم. آنگاه سويا سيب زميني پوست کنده درسته گوجه فرنگي چهارقاچ ليمو عماني زرد چوبه و نمک را به نخود و لوبيا ي پخته شده اضافه مي کنيم و مي گذاريم با همان حرارت ملايم حدود 2 ساعت بپزد و کاملا جا بيفتد. مي توانيد آب دال را جداگانه در يک کاسه بريزيد وسپس محتويات قابلمه را بکوبيد وله کنيد. اين دال را با سبزي خوردن میل کنيد.

غذاهای گیاهخواران

پتاژ اسفناج

مواد لازم

فيله مرغ چرخ شده 300 گرم

سیب زمینی پخته شده 750 گرم

كرفس پخته 400 گرم

اسفناج ریز خرد شده 400 گرم

كره 75 گرم

آرد 40 گرم

پياز پخته يك عدد

آب مرغ 3 پيمانه

شير دو پيمانه

خامه يك پيمانه

نمك و فلفل به ميزان لازم

پتاژ اسفناج

پتاژ اسفناج

طرز تهيه

سيب‌زميني، كرفس و پياز پخته را مخلوط نموده و در غذا ساز ريخته میکس می نماییم، مواد را به کمک صافی یکدست کنید.مواد از صافی رد شده را به همراه آب مرغ ،فيله مرغ، نمك و فلفل بر روي حرارت گذاشته تا جوش بيايد.

در یک ماهیتابه آرد را با کره تفت داده، شير و خامه را به آن اضافه نمایید.مواد داخل ماهیتابه متشکل از شیر و خامه و کره و آرد و اسفناج را درون پتاژ می‌ريزيم. صبر می نماییم تا پتاژ اسفناج به جوش بیاید و شعله اجاق را خاموش نموده و پتاژ را سرو می نماییم.

در پایان با تشکر از خانم ندا زمانی برای ارسال دستور پتاژ اسفناج

سوپ ها - پتاژها - کنسومه ها

بلدرچین شکم پر

مواد لازم

بلدرچین 5 عدد
 سبزیجات معطر 500 گرم
 گردو رنده شده  1 قاشق غذاخوری 
 رب انار 1 قاشق غذاخوری
 سیر 4 حبه
 دون انار سابیده 1 قاشق چایخوری
 آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
 روغن زیتون 2 قاشق غذا خوری
  نمک و فلفل به مقدار لازم
 زعفران

طرز تهیه

سه حبه سیر را خرد نمایید و با آبلیمو،روغن زیتون،2قاشق زعفران دم کرده و نمک و فلفل مخلوط کنیدو با قلمو تمام سطح بلدرچین ها رو آغشته می کنیم و بلدرچین ها در یخچال می گذاریم تا مزه دار شود. بعد از 20 دقیقه دوباره از همان مواد با قلم مو روی بلدرچین ها می مالیم. این کار را 3 مرتبه تکرار می کنیم.
 برای پر کردن شکم بلدرچین ها ابتدا سبزیجات معطر را ( ترخان،نعنا،گشنیز،جعفری) بدون روغن در ماهیتابه تفت میدهیم. سپس 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون به همراه یک حبه سیر را به مواد اضافه می کینم. بعد از یک تفت کوچک، گردو ، دون انار و رب انار را به مواد اضافه کرده و مواد را از شعله بر می داریم.شکم پلدرچین ها رو با مواد پر کرده و با خلال دندان شکم آنها را می بندیم.
 بلدرچین ها را ابتدا در روغن زیاد طوری که غوطه ور شوند، سرخ کرده و بعد به مدت 20 دقیقه با حرارت 100درجه سانتی گراد در فر می گذاریم.

انواع خوراک مرغ و پرنده

دلمه کاهو

دلمه کاهو به دو روش بدون گوشت و همراه با گوشت تهیه می شود که شما می توانید بسته به سلیقه خود دلمه کاهو را درست نمایید.

مواد لازم

دلمه کاهو همراه با گوشت

برگ کاهو به تعداد نیاز
آب گوشت1تا 2 ليوان
کره 50 گرم
برنج پخته شده  400 گرم
رب گوجه فرنگي 2 قاشق غذا خوري
آب ليمو 2 قاشق غذا خوري
گوشت چرخ کرده 500 گرم
سبزي دلمه ( تره، جعفري، شويد، گشنيز، ترخان) 400 گرم پاک شده و خرد شده
نمک، فلفل،زرد چوبه به ميزان دلخواه

دلمه کاهو بدون گوشت

برگ کاهو
روغن هسته انگور، کره يا روغن زيتون به ميزان لازم
برنج پخته شده 200 گرم
لپه پخته شده 200 گرم
رب گوجه فرنگي 2 قاشق غذاخوري
آب ليمو 2 قاشق غذاخوري
قارچ 400 گرم
فلفل دلمه اي قرمز 1 عدد کوچک
فلفل دلمه اي سبز 1 عدد کوچک
نمک، فلفل،زردچوبه به ميزان دلخواه

طرز تهيه

ابتدا نوع پيچيدن و پخت دلمه کاهو که در هر دو مشترک است را آموزش مي دهيم و سپس به پخت مايه درون دلمه (هر دو نوع) مي پردازيم.
ابتدا کاهو را مي شوييم، برگ هاي آن را جدا مي کنيم، همان طور که خيس کف قابلمه مي چينيم و با کمي آب نمک مي گذاريم يکي- دو جوش بزند تا برگ ها نرم شوند.آنها را سپس در آبکش مي ريزيم تا آب آن کشيده شود (توجه داشته باشيد فقط يکي دو جوش، چون بيشتر از آن، باعث پارگي برگ ها مي شود).
بعد برگ ها ي بزرگ را دولا و برگ هاي کوچک را دوتا دوتا داخل هم قرار مي دهيم و از مايه دلمه يک قاشق غذا خوري داخل برگ مي ريزيم . 2 طرف برگ ها را ابتدا به داخل و سپس آن را مانند بقچه يا رولي، محکم مي پيچيم. سپس دلمه هاي آماده شده را در قابلمه نزديک هم مي چينيم که فاصله اي بين آنها نباشد تا دلمه ها باز شوند. داخل ظرف را کمي آب گوشت يا سبزيجات، کره يا روغن، فلفل و آب ليمو اضافه مي کنيم و مي گذاريم حدود نيم ساعت بپزد و آبش کشيده شود و حال آنها را مي کشيم و به دلخواه تزيين مي کنيم.

طرز تهيه مواد داخل دلمه کاهو همراه با گوشت 

ابتدا پياز داغ درست مي کنيم. گوشت چرخ کرده را داخل آن سرخ مي کنيم و نمک و فلفل و زردچوبه را به ميزان دلخواه اضافه مي کنيم. حال در ظرف ديگري سبزي دلمه ر اسرخ مي کنيم و آن را به گوشت اضافه مي کنيم. رب گوجه فرنگي را در اندکي آب حل کرده و به مايه اضافه مي کنيم . همچنين لپه پخته شده و برنج پخته را اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم تا يکدست و کاملاً مخلوط شوند.

طرز تهيه مواد داخل دلمه کاهو بدون گوشت 

فلفل ها و قارچ ها را مي شوييم و ريز خرد مي کنيم و بعد آنها را در روغن کاملاً تفت مي دهيم تا پخته شود رب گوجه فرنگي را نيز اضافه کرده و تفت مي دهيم. نمک و فلفل و زردچوبه را نيز اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم؛ حال برنج و لپه پخته شده را اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم. مايه دلمه ما حاضر است.

انواع دلمه و کوکو