بریانی سبزیجات

مواد لازم

 روغن سبزيجات 1 قاشق غذاخوري
 پياز 1 عدد، خلال شود.
 سير: 2 حبه،خرد شود.
 چوب دارچين 1 عدد
 هل از پوست در نيامده 6 عدد
 زيره 1.5 قاشق چايخوري
 پودر فلفل قرمز نصف قاشق چايخوري
 برنج دانه بلند 2 پيمانه
 آب سبزيجات 3 پيمانه
 لوبيا سبز خرد نشده 175 گرم، سر و ته آن زده شود.
 گل كلم  200 گرم، به گلچه های كوچك تقسيم شود.
 قارچ 100 گرم، دو نيم شود.
 برگ گشنيز تازه نصف پيمانه
 بادام بو داده 2 قاشق غذاخوري
 ماست كم چرب 4/1 پيمانه

طرز تهيه

روغن را درون قابلمه ای بزرگ روي حرارت متوسط گرم كنيد. سير و پياز را در روغن به مدت 5 دقيقه يا تا زماني كه نرم شوند حرارت دهيد.دارچين، هل، زيره و پودر فلفل قرمز را به ظرف اضافه كنيد و 30 ثانيه آنها را حرارت دهيد.
 برنج را به ظرف اضافه كرده، و آن را خوب با مواد داخل ظرف مخلوط كنيد، سپس آب سبزيجات، لوبيا، گل كلم و قارچ را به آنها اضافه كنيد.قابلمه را روي حرارت متوسط قرار داده و درب آن را گذاشته و به مدت 15 دقيقه يا تا زمانيكه آب آن جذب شود، بگذاريد بجوشد.سپس حرارت را تا حد امكان كم كرده و به مدت 10 دقيقه يا تا زماني كه برنج نرم شود، آن را حرارت دهيد.
 چوب دارچين را از درون قابلمه بيرون آوريد.غذا را در طرف مورد نظر ريخته و روي آن گشنيز و بادام بو داده بريزيد و همراه با ماست آن را ميل كنيد.

خوراک های سبزیجات

گراتن ماهی و جو

مواد لازم

فیله ماهی سفید 600 گرم

آب 800 میلی لیتر ( 3.5لیوان )

سوپ جو آماده 1عدد

شوید یک قاشق

پنیر ماتزارلا نیم فنجان (150 گرم)

طرز تهیه

 600 گرم فیله ماهی سفید را سرخ یا کباب کنید و سپس در یک ظرف مخصوص فر قرار دهید.  800 میلی لیتر (3.5 لیوان) آب را با یک بسته سوپ جو آماده در یک ماهیتابه بزرگ بریزید و مرتبا هم بزنید تا روی حرارت ملایم به جوش بیاید و به مدت 5 دقیقه پخته شود. سپس سوپ را روی ماهی بریزید، یک قاشق شوید خرد شده را با نیم فنجان (150 گرم) پنیر ماتزارلا (پنیر پیتزا) مخلوط کنید و روی ماهی بپاشید. خوراک را با حرارت 200 درجه سانتیگراد داخل فری که از قبل گرم شده است به مدت 10 دقیقه تا طلایی شدن روی خوراک بپزید.  غذا را با برنج سفید سرو نمایید.

گراتن ها

ابریش استویا

مواد لازم

گوشت سردست گوساله که به حالت ورق بریده شده به تعداد نفرات ۸ تکه

پیاز بزرگ حلقه شده

سیب زمینی‌ ۶ عدد بزرگ حلقه حلقه شده

هویج ۲ عدد حلقه حلقه شده

ارگانو مقداری

پاپریکا مقداری

پودر فلفل تند مقداری

آب مرغ ۴۵۰ میلی لیتر داغ

نشاسته ذرت 4/3 قاشق چایخوری

آب سرد 50 میلی لیتر

طرز تهیه

این غذا ایرلندی می باشد ابتدا ته قابلمه یک ردیف سیب زمینی بچینید، بعد ۴ تکه گوشت را روی سیب زمینی‌‌ها قرار دهید. سپس حلقه‌های پیاز را از هم جدا و نیمی از آن را روی گوشت‌ها بگذارید. بعد یک عدد هویج حلقه شده را روی پیاز‌ها قرار دهید.ادویه‌ها را روی مواد بپاشید .

یک ردیف دیگر سیب زمینی یک ردیف گوشت یک ردیف پیاز و نهایتاً هویج و ادویه هارو اضافه کنید. نشاسته را در آب سرد حل نموده و با آب مرغ دآغ مخلوط نمایید.دقت نمایید آب مرغ را از کنار ظرف غذا اضافه نمایید و طوری این کار را انجام دهید که ادویه های روی مواد توسط آب مرغ از روی مواد شسته نشود. .در آخر روی غذا را فویل کشیده و داخل فر با حرارت‌ ۱۷۵ درجه به مدت یک ساعت و نیم بپزید.

غذاهای فرنگی

رولت لقمه ای

مواد لازم

پنیر خامه ای نرم شده 2 قاشق غذاخوری

سس فرانسوی 2 قاشق غذاخوری

نان لواش نرم 2 تکه ( به طول 20 سانتیمتر)

هویج ریز رنده شده 1 فنجان

پیازچه ریز خرد شده 2 عدد

سینه مرغ پخته و خرد شده 150 گرم 

رولت لقمه ای

رولت لقمه ای

طرز تهیه

در کاسه ای پنیر خامه ای و سس فرانسوی را خوب با هم مخلوط می کنیم و بعد آن را به صورت یکنواخت بر روی سطح نان ها می ریزیم.
حالا مرغ و هویج و پیازچه های ریز شده را روی سطح نان ها اضافه می کنیم. بعد نان ها را مانند رولت می پیچیم. رولت های نان را درون فویل پیچیده و به مدت حداقل 30 دقیقه در یخچال می گذاریم.
بعد از این مدت رولت ها را از فویل خارج کرده و آن را برش می زنیم و سرو می کنیم.

 غذای کودکان

برنج قرمز

مواد لازم

برنج 500 گرم خیس کرده
آب سرد 5/2 پیمانه یا 600 میلی لیتر
روغن 3 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد کوچک ریز خرد شده
فلفل قرمز 1 تا 3 عدد یا پودر فلفل قرمز 2/1 قاشق چایخوری
زنجبیل تازه 1 قاشق مرباخوری
هویج مکعب ریز خرد شده 2 عدد متوسط
کلم رشته رشته 60 گرم
قارچ چهار قاچ 125 گرم
پاپریکا 1 قاشق مرباخوری
رب گوجه 2 قاشق مرباخوری
سویا سس 1 قاشق غذاخوری
برای تزین 2/1 خیار اسلایس
پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری

برنج قرمز

برنج قرمز

طرز تهیه

برنج را کته کرده بعد بگذارید خنک شود.روغن را داغ کرده پیاز و فلفل قرمز و یا پودر آنرا تفت دهید سپس زنجبیل و هویج را تفت داده سپس کلم را اضافه کنید سپس تمام مواد را ریخته حدود 6 دقیقه یا تا جایی که سبزیجات نرم شود تفت دهید. در آخر برنج را ریخته و روی حرارت متوسط مخلوط کنید و بعد با خیار و پیاز داغ تزیین کنید.

غذای ایرانی سنتی

سوفله توت فرنگی

مواد لازم   

توت فرنگي 250گرم،يخ زده
آب يک قاشق سوپخوري
شکر يک دوم پيمانه(110گرم)
سفيده ي تخم مرغ 4عدد

سوفله توت فرنگی

سوفله توت فرنگی

طرز تهيه
 
توت فرنگي شسته وکاملا خشک را در نايلون ريخته و به مدت يک ساعت در فريزر بگذاريد. سپس توت فرنگی ها را همراه يک قاشق سوپخوری آب در ظرفی بريزيد وروی حرارت قرار دهيد تا زماني که توت فرنگي ها نرم شوند و مايه شروع به جوشيدن کند. سپس شکر را اضافه کنيد و هم بزنيد.

مايه را به مدت 5 دقيقه روي حرارت متوسط بدون اين که بجوشد قرار دهيد تا جايي که شکر حل شود. سپس مايه را از روي حرارت برداشته واز صافي رد کرده وکنار بگذاريد. سفيده ي تخم مرغ ها را با همزن برقي آن قدر بزنيد تا سفيد وبرفي شود، مايه صاف شده ي توت فرنگي را به صورت گرم آرام وبه تدريج به سفيده اضافه کنيد و به هم زدن ادامه دهيد تا مايه صاف ويک دست شود.

قالب يا قالب های سوفله را با کره چرب کنيد وبا نواري از کاغذ روغني که به دور قالب مي بنديد ارتفاع يا لبه قالب را کمي بالا بياوريد. سپس مايه را به تساوي در قالب بريزيد به طوري که يک سوم ظرف را بگيرد قالب يا قالب ها را در سيني بگذاريد و در فر داغ با حرارت 180 درجه سانتي گراد به مدت 15 دقيقه قرار دهيد تا سوفله پف کند وبالا بيايد. بعد از پختن براي سرو مي توانيد از ترکيب خامه وپوره توت فرنگي يا پودر قند براي روی سوفله استفاده کنيد.

سوفله ها و فوندو

کارپاچیو

مواد لازم 

 روغن زیتون 2 قاشق سوپ خوری
 فیله گوشت گاو چرب 300 گرم
 نخود فرنگی 100 گرم
 لیموی برش داده شده 1 عدد

مواد لازم برای تهیه سس کارپاچیو

 زرده تخم مرغ 1 عدد
 خردل 3 قاشق سوپ خوری
 آبلیمو یک چهارم فنجان
 روغن زیتون 75 میلی گرم
 خامه غلیظ 2 قاشق سوپ خوری

کارپاچیو

کارپاچیو

طرز تهیه

یک قاشق سوپ خوری روغن را در یک ماهیتابه نچسب، با درجه حرارت بالا داغ کنید. گوشت گاو (یا گوساله یا ماهی) را در ماهیتابه قرار داده و بگذارید 45 دقیقه در حرارت پایین، در روغن تفت ببیند. سپس آن را از ماهیتابه خارج کرده و به ظرف دیگری منتقل کنید و به آن نمک و فلفل بزنید. پس از آنکه سرد شد، آن را در یک پوشش آلومینیومی بپیچید و بگذارید 20 دقیقه در فریزر بماند.

برای تهیه سس زرده تخم مرغ، خردل و آب لیمو را در یک کاسه بریزید سپس روغن زیتون را به آن اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا ترکیب حاصل ضخیم شود. حالا نمک و فلفل را به آن بیفزائید.

پس از 20 دقیقه، گوشت ها را از فویل خارج کرده و آنها را با یک چاقوی تیز به صورت برش های باریک درآورید و در یک ظرف بزرگ قرار دهید. حالا سس آماده شده را روی آنها ریخته و فلفل، نمک و خردل را رویشان بپاشید.

انواع غذاهای گوشتی

آبگوشت بامیه

مواد لازم

گوشت گوسفند 400 گرم
پیاز خرد شده 2 عدد متوسط
بامیه 400 گرم
گوجه رنده شده 3 عدد
نمک/فلفل/ادویه/زردچوبه
رب گوجه 2 قاشق غذا خوری

طرز تهیه

 گوشت و پیاز را با هم تفت دهید، سپس  به همراه کمی زردچوبه بگذارید تا کمی بپزد. بعد از  نیم پز شدن گوشت گوجه های رنده شده و نمک و فلفل و ادویه و رب رو به همراه بامیه ها به گوشت اضافه نمایید و صبر کنید تا کاملا بپزد .

نکته ها

1 .آبگوشت بامیه باید آنقدر بپزد تا آب خود را از دست ندهد و آبدار باشد تا بتوان به صورت آبگوشت معمولی سرو کرد.

2 . این غذا با مزه تند آماده می شود ولی شما بسته با ذائقه خود میزان فلفل آن را می توانید تنظیم نمایید.

انواع آبگوشت

آش تاک

مواد لازم

برنج خيس‌كرده يک پيمانه

لپه نصف پيمانه

برگ مو 250 گرم

سبزي آش در صورت تمايل 100 گرم

لوبياچيتی پخته ‌شده نصف پيمانه

پیاز داغ به اندازه دلخواه

نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

طرز تهيه

لپه را نیم پخت نمایید و برنج را به آن اضافه کنید و بگذاريد تا برنج خوب بپزد و لعاب‌ بياندازد، سپس برگ مو خرد شده و سبزی آش را به همراه لوبيا چيتی به مواد اضافه نمایید و بگذارید تا آش جا بيافتد در آخر پياز داغ به آش اضافه كرده و روي آش را با نعنا داغ تزئين كنيد.

نكته: اگر فقط برگ مو را به تنهايي مصرف كنيد و از ژیاز داغ و سبزی آش استفاده نکنید، آش شما ترش خواهد شد.

آش ها

پاته مرغ و قارچ

مواد لازم

آرد سفید گندم ۲۵۰ گرم
زرده تخم‌مرغ یک عدد
 کره ۸۰ گرم
نمک یک قاشق چایخوری
 روغن زیتون دو قاشق سوپخوری
 آب سرد چهار تا هشت قاشق سوپخوری (نصف پیمانه)
 مواد لازم برای داخل پاته :
 سینه مرغ خرد شده ۴۵۰ گرم (یک سینه کامل)
 هویج پخته و خرد شده دو عدد بزرگ
 قارچ سرخ شده و نخود سبز (کنسرو یا پخته شده ) نصف پیمانه
 پیاز بزرگ خرد شده یک عدد
 کره یا روغن ۵۰ گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه سس پاته

کره چهار قاشق سوپخوری ( ۵۰گرم)
آب مرغ یک پیمانه
آرد سفید گندم دو قاشق سوپ خوری(۱۵ گرم)
شیر پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم

پاته مرغ و قارچ

پاته مرغ و قارچ


طرز تهیه

کره را در تابه چدنی یا تفلون آب کرده و پیاز را در آن تفت می‌‌دهیم تا نرم شود. سپس سینه مرغ را اضافه کرده بعد هویج را به آن افزوده و تفت می‌دهیم. قارچ و نخود سبز را نیز ریخته و کمی تفت داده سپس سس را داخل آن می‌ریزیم و از روی حرارت برمی‌داریم و هم می‌زنیم تا تمام مواد به سس آغشته شود. این مخلوط را در ظرف نشکن یا سفال می‌ریزیم. خمیر را به شکل در ظرف با وردنه باز کرده و روی مواد می‌‌گذاریم و کمی فشار می‌دهیم. سپس اطراف آن را با دست به شکل دالبر در می‌آوریم. مقداری از باقی‌مانده خمیر را برداشته و به شکل نوارهای باریک و ضربدر روی خمیر می‌گذاریم. در پایان روی خمیر را با زرده تخم‌مرغ وروغن مایع طلایی کرده و در طبقه وسط فر، که از قبل با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایشت گرم کرده‌ایم، به مدت ۳۰ دقیقه طبخ می‌کنیم. پس از طبخ روی این خمیر باید طلایی شده باشد.

طرز تهیه سس پاته

 آرد را در آب مرغ و شیر حل می‌کنیم، سپس روی حرارت ملایم قرار داده و هم می‌زنیم تا مواد غلیظ شود و به غلظت فرنی برسد، سپس ظرف را از روی حرارت برمی‌داریم. در همین حالت کره را به خورد سس می‌دهیم، بعد نمک و فلفل آن را اندازه کرده و سس را کنار می‌گذاریم.

طرز تهیه خمیر پاته

آرد و نمک را در کاسه‌ای ریخته، نصف آب و زرده تخم‌مرغ را کم کم به آن اضافه می‌کنیم. کره و روغن‌زیتون را به خورد آرد می‌دهیم. سعی می‌کنیم با نوک انگشتان و به آرامی خمیر را ورز دهیم. اگر خمیر خیلی سفت بود، کم کم مابقی آب را نیز اضافه می‌کنیم تا حدی که خمیر لطیف، صاف و یک دستی به دست آید. سپس خمیر را داخل کیسه فریزر قرار داده و در جای گرم به مدت یک ساعت می‌گذاریم تا خمیر وربیاید. سپس خمیر را به شکل مستطیل باز کرده و سه لا تا می‌زنیم و دوباره خمیر را عمودی به طرف خود قرار می‌دهیم و مجددا آن را به شکل مستطیل باز کرده و سه لا تا می‌زنیم. یکی، دو بار این عمل را انجام می‌دهیم (مانند خمیر هزارلا عمل کنید با این تفاوت که خمیر پاته را سه لا تا بزنید).

 انواع پاته

خورش برگه زردآلو

مواد لازم

برگه زردآلو دو پيمانه

كره 100 گرم

پيازداغ 7 قاشق غذاخوري

گوشت پخته خورشتی 250 گرم

نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

آب 3 ليوان

زعفران به مقدار دلخواه

طرز تهیه

برگه‌هاي زردآلو را 1 ساعت  خيس كرده، سپس آبكش نموده و با كره و پيازداغ تفت مي‌دهيم. نمك، فلفل، زردچوبه، زعفران و سه ليوان آب به همراه گوشت را اضافه نموده و با حرارت ملايم مي‌پزيم تا جا بیافتد و با پلو سرو می نماییم.

خورش ها و قلیه ها