سوفله ها و فوندو

سوفله ها و فوندو

ـــــــــــــــــــــــــــــ

سوفله کالباس

فوندو شکلات

سوفله شوکولای

سوفله تخم مرغ

فوندوی پنیر

سوفله توت فرنگی

سوفله پنیر چدار

سوفله سیب زمینی و گوشت چرخ کرده

سوفله سیب زمینی و قارچ

سوفله سبزیجات

تارت قارچ و پياز

سوفله موز

 تارت تره فرنگی و پیاز

سوفله پنير

سوفله ژامبون

سوفله بادنجان

سوفله مرغ يا ماهي

سوفله قارچ

سوفله سيب زميني

سوفله سبزي و گل کلم

سوفله اسفناج با ژامبون

فوندو

فوندوي گوجه فرنگي

فوندو ترشک

فوندو بورگي ينون

سوفله شکلاتی

سوفله میوه جات

سوفله کدو بادمجان

شاورمای مرغ در فر

سوفله مرغ و قارچ

نکاتي براي انواع سوفله

 

ژله گازدار

مواد لازم

نوشابه و آب جوش هر کدام 100 ميلي‌ليتر
پودر ژله دو قاشق غذاخوري
پودر قند سه قاشق مرباخوري
دراژه به ميزان لازم
دراژه به ميزان لازم

طرز تهیه

ابتدا آب‌جوش را در يك كاسه فلزي ريخته كاسه را روي كتري‌ در حال جوش گذاشته، پودر ژله و پودر قند را درون آن ريخته و هم مي‌زنيم تا كاملا حل شود. سپس چهار قاشق غذاخوري از اين مخلوط را درون ظرف شيشه‌اي ريخته، 25 ميلي‌ليتر نوشابه سياه را به آن افزوده هم مي‌زنيم و در يخچال مي‌گذاريم. بعد از گذشت 30 دقيقه ژله را از يخچال بيرون آورده، روي آن را با دراژه‌هاي رنگي تزيين مي‌كنيم. سپس چهار قاشق غذاخوري از ژله حل‌شده را درون كاسه كوچكي ريخته و با 25 ميلي‌ليتر از نوشابه سفيد مخلوط كرده، اين مواد را روي ژله سفت‌شده ريخته و مجددا به مدت 20 دقيقه درون يخچال قرار مي‌دهيم.

سپس آن را از يخچال در آورده و روي آن را با دراژه تزيين مي‌نماييم. محلول ژله باقي‌مانده را با دو قاشق آبجوش بر روي كتري مي‌گذاريم تا به صورت مايع در آيد. سپس اين محلول را با 50 ميلي‌ليتر نوشابه زرد مخلوط كرده و آن را روي ژله‌هاي سفت‌شده مي‌ريزيم و باز هم به مدت 20 دقيقه در يخچال مي‌گذاريم. روي اين ژله را با شكلات صبحانه و ترايفل تزيين مي‌كنيم.

انواع کرم - ژله - مربا - کمپوت - مارمالاد

بستنی پسته

مواد لازم

خلال پسته يك پيمانه (130 گرم)
شكر نصف پيمانه (100 گرم)
ماءالشعير پيمانه (160 ميلي‌ليتر)
تخم‌مرغ يك عدد
خامه شيرين‌شده 1 پيمانه (250 گرم)
وانيل قاشق چايخوری

بستنی پسته

بستنی پسته

طرز تهيه

ابتدا خلال پسته‌ را با نيمي از شكر در آسياب‌برقي مي‌ريزيم تا به صورت پودر در آيد. تخم‌مرغ را با بقيه شكر و وانيل با همزن‌برقي مي‌زنيم تا حجم آن دو برابر شود. به تدريج ماءالشعير را با تخم‌مرغ مخلوط كرده، پودر پسته و شكر را نيز داخل مواد مي‌ريزيم و هم مي‌زنيم تا يك‌دست شود. در پايان خامه را با همزن مي‌زنيم تا فرم بگيرد و به بستني اضافه مي‌كنيم. بستني را داخل قالب فلزي ريخته در فريزر قرار مي‌دهيم. در دو ساعت اول هر 30 دقيقه يك‌بار بستني را هم مي‌زنيم تا نرم شود و دوباره در فريزر مي‌گذاريم پس از آخرين مرتبه، بستني بايد 24 ساعت در فريزر بماند تا آماده شود هنگام سرو بستني را برش داده و با ميوه و پسته تزيين مي‌كنيم.

انواع بستنی

سس آووکادو

مواد لازم

آوو كادو 1 عدد

ليمو 1 عدد

سس مايونز 1 پيمانه

نمك و فلفل به مقدار لازم

سركه 1/4 پيمانه

روغن زيتون 1/2 پيمانه

آووکادو

آووکادو

طرز تهيه

آوو كادو را پوست بگيريد و هسته آنرا خارج كنيد برش داده . ليمو را آب بگيريد و آب ليمو را روي آووكادو بريزيد سپس آووكادو را بهمراه سس مايونز ، روغن و كمي نمك و فلفل در مخلوط كن بريزيد تا كاملاً مخلوط شود . سپس به آن سركه و روغن زيتون را اضافه نموده مجدداً مخلوط كنيد اين سس مناسب براي سرو با سالاد و كرپ است .

سس ها

سالاد جوجه

مواد لازم

جوجه پخته شده 1عدد

کنسرو نخود سبز یک قوطی

خیارشور 250 گرم

سُس مایونز یک پیمانه

سرکه 2 تا 3 قاشق سوپ خوری

نمک و فلفل به قدر کافی

طرز تهیه

استخوان های جوجه را می گیریم و با قیچی به شکل خلال خرد می کنیم. خیار شور را هم خلال می کنیم، سُس مایونز را با سرکه و نمک و فلفل و کمی خردل مخلوط کرده و جوجه و خیارشور و نخودفرنگی را داخل این سُس می ریزیم. می توانیم یکی دو عدد فلفل دلمه ای را به این سالاد اضافه نمائیم. سالاد را در ظرف ریخته و اطرافش را با حلقه های پیاز و فلفل سبز و تخم مرغ سفت تزئین می نماییم.

سالادها

ژیگوی بره همراه با سیب زمینی تنوری و گوجه فرنگی

مواد لازم

ران بره        1 عدد
روغن مايع ذرت        4/1 پيمانه
نمك و فلفل          به ميزان لازم
خردل           1 قاشق سوپخوري
سس سويا           4/1 پيمانه
زعفران پودر شده         4/1 قاشق چايخوري
هويج          1 عدد
كرفس           4 شاخه
سيب زميني         2 عدد
گوجه فرنگي          1 عدد

طرز تهيه

فر را روي حرارت 350 درجه فارنهايت روشن مي كنيم . ران بره رابرش داده ، استخوان آن را بيرون آورده ، لازم به تذكر است كه استخوان قسمت ماهيچه را خارج نمي كنيم . روغن مايع ، خردل ، نمك ، فلفل ، سس سويا و زغفران حل شده در دو قاشق سوپخوري آب جوش را با هم مخلوط كرده و گوشت بره رابا آن مزه دار مي كنيم . هويج وكرفس را به قطر يك سانت و طول ده سانتي متر برش داده و روي سطح گوشت مطابق تصوير قرار مي دهيم . دو طرف ران را روي هم آورده ، مي دوزيم ، سپس درسيني فر قرار داده ، روي آن با يك ورقه فويل آلومينيومي پوشانده و بمدت يك ساعت نيم در پنجره وسط فر قرار مي دهيم . بعد از گذشتا اين زمان فويل  را برداشته بمدت يك ساعت ديگر بماند تا بريان پخته شود . سيب زميني و گوجه فرنگي را در فويل آلومينيومي پيجيده و در فر قرار ميدهيم . توجه شود كه گوجه فرنگي براي پخت زمان كمتري نياز دارد . زماني كه گوشت پخته شد ، با سيب زميني و گوجه  فرنگي به دلخواه تزئين مي كنيم .


 

خمیر فیلو

مواد لازم

آرد 250 گرم، تخم مرغ 1 عدد
آب گرم 175 گرم، آبلیمو 0.5 قاشق چایخوری

نمک نصف قاشق چایخوری ، کره آب شده 125 گرم

پودر قند برای پاشیدن روی آن

طرز تهیه

آرد را الک نموده سپس آنرا در یک کاسه ریخته وسط آنرا گرد می نماییم سپس تخم مرغ و آب و آبلیمو و نمک رادر وسط آن ریخته با نوک انگشتان مخلوط می نماییم اگر در این زمان خشک بود کمی آب دیگر اضافه می کنیم سپس آنرا به صورت توپ درآورده و بعد فشرده می نماییم . روی میزرا آرد پاشیده برای 5 تا 7 دقیقه خمیر را روی آن ورز می دهیم تا زمانیکه خمیر صاف وشفاف شود ( کاملاً ورز داده شود ) سپس آنرا به صورت توپ در آورده و کاسه ای را روی آن برمی گردانیم و برای مدت 30 دقیقه اجازه استراحت می دهیم تا خمیر آماده شود .

خمیرها

ناپلئونی شکلاتی

مواد لازم

كره آب ‌شده نصف پيمانه
پودر كاكائو و پودر قند به ميزان لازم
خمير فيلو به ميزان لازم
زرده تخم‌مرغ پنج عدد
شير دو و نيم پيمانه
وانيل و نمک از هر کدام نصف قاشق چايخوري
شكر 3/4پيمانه
آرد و شکلات چیپسی 1/3پيمانه

ناپلئونی شکلاتی

ناپلئونی شکلاتی

طرز تهيه

فر را با حرارت 175 درجه سانتي‌گراد روشن مي‌كنيم.لابه ‌لاي چهار برگ خمير را با برس كره آب شده زده و روي هم قرار مي‌دهيم. سپس خمير را به صورت مربع‌هاي 10 سانتي‌متري مي‌بريم. (بايد 24 عدد مربع داشته باشيد اگر كافي نبود دوباره تكرار كنيد) روي شش عدد از آنها پودر كاكائو پاشيده و با پودر قند تزيين مي‌كنيم خمير‌ها را با احتياط در سيني فر مي‌گذاريم و به مدت پنج دقيقه در فر قرار داده تا روي آنها طلايي شود در اين فاصله كرم را آماده مي‌كنيم.

دو پيمانه شير وانيل و نمك را روي حرارت قرار مي‌دهيم تا داغ شود زرده‌ها را با شكر آنقدر مي‌زنيم تا رنگ آن سفيد و مثل كرم غليظ شود. آرد را هم در باقي شير حل كرده و همراه زرده‌ها به شير اضافه مي‌كنيم. كرم را روي حرارت ملايم آنقدر هم مي‌زنيم تا غليظ شود. ظرف را از روي حرارت برداشته و شكلات را افزوده و مخلوط مي‌كنيم تا شكلات ذوب شود.

براي درست كردن هر شيريني لابه لاي سه عدد خمير كرم شكلاتي مي‌ماليم و براي لايه رويي از خمير تزيين شده استفاده مي‌كنيم.اين شيريني را سرد سرو كنيد.

شیرینی های تر

شیرینی توت

مواد لازم

بادام پوست گرفته چرخ كرده نیم كیلوگرم
پودر قند نیم كیلوگرم
گلاب یك استكان

شیرینی توت

شیرینی توت

طرز تهیه

بادام و پودر قند رامخلوط می كنیم. گلاب را كم كم داخل بادام و پودر قند می ریزیم و بهم می زنیم تا مایه خمیر شود ولی زیاد شل نشود، كافی است كه خمیر چسبندگی پیدا كند و موقع فرم دادن متلاشی نشود .

بعد از مایه گلوله های كوچكی باندازه یك فندق برمیداریم و با دست بشكل توت درست می كنیم و در شكر میغلطانیم و یك خلال پسته به انتهای آن فرو می كنیم و درون ظرف دردار محفوظ نگاه میداریم ( این شیرینی رانباید مدت زیادی نگه داشت چون خشك می شود ) بادام توت اگر در یاس خوابانده شود بهتر است .

شیرینی های ایرانی

شیرینی بهشتی

مواد لازم

آرد 500 گرم
روغن 250 گرم
پودر قند 250 گرم
وانیل نصف قاشق چایخوری
زنجبیل یک قاشق سوپخوری
کاکائو یک قاشق سوپخوری

شیرینی بهشتی

شیرینی بهشتی

طرز تهیه

ابتدا پودر قند و روغن و وانیل را مخلوط کرده و با هم‌زن به مدت سه دقیقه می‌زنیم تا نرم و لطیف شود و آرد را کم کم به آن اضافه کرده و خوب ورز می‌دهیم.خمیر را به مدت 5 ساعت استراحت می دهیم. سپس خمیر را به سه قسمت تقسیم کرده، یک قسمت برای شیرینی ساده، یک قسمت را کاکائو اضافه کرده و قسمت آخر را زنجبیل اضافه می‌کنیم .

سینی فر را کاغذ روغنی گذاشته و از خمیرها گلوله‌های کوچکی درست کرده و با فاصله در سینی فر می‌چینیم. برای تزیین روی شیرینی‌ها از خلال بادام و پسته و کاکائو استفاده کنید. سینی را در فر با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بگذارید.این شیرینی خشک را مدت طولانی در ظرف‌های دربسته می‌توانید نگه‌دارید.

شیرینی های ایرانی

حاجی بادام شیراز

مواد لازم

پودر قند يک کيلو

بادام پوست گرفته نيم کيلو

تخم مرغ ده عدد

هل يک قاشق

حاجی بادام شیراز

حاجی بادام شیراز

طرز تهيه

پودر قند را با بادام چرخ کنید تا روغن بياندازد. تخم مرغ هارا شکسته قند و بادام را به آن اضافه نمایید تا خمير مايه ای به دست آيد. سپس خمير را به صورت میله ای در آورده با کارد يا چاقو آنها را به قطعات کوچک ببرید.

قطعات بريده شده را در يک سينی گذاشته و درحرارت ملايم فر قرار دهید تا پخته شود .بعد از سرد شدن میل نمایید.

شیرینی های ایرانی

مافین پرتقالی شکلاتی

مواد لازم

تخم مرغ 4عدد

شكر قرمز 1 ليوان

شير 1 استكان

آب پرتقال 1 استكان

مرباي پوست پرتقال 3 ق.سوپخوري

روغن مايع 1 ليوان

شكلات چيپسي 4 ق.س

بكينگ پودر 1 ق.س

آرد 2 ليوان+2ق.س

مافین پرتقالی شکلاتی

مافین پرتقالی شکلاتی

طرز تهيه

شكروتخم مرغ را هم ميزنيم. شيروآب پرتقال را اضافه كرده هم ميزنيم. روغن مايع را افزوده با ميكسر هم ميزنيم. آردوبكينگ پودروشكلات چيپسي ومرباي پوست پرتقال يا رنده پوست پرتقال را هم افزوده قاطي ميكنيم .قوامش بايد مثل ماست چكيده باشد. قالبهاي مافين را چرب كرده كاغذ مافين يكبارمصرف ميگذاريم. مايه را تا نصف قالب ها ميريزيم. رويش شكلات چيپسي ريخته در فر 180 درجه ميگذاريم تا بپزد وپف كند.

شیرینی های خشک

آشاک

آشاک یا آشک یک غذای افغانی است.

مواد لازم

آرد سفید 500 گرم

نمک 1 قاشق چایخوری سرخالی

آب سرد 1 الی 10 میلی گرم

تره فرنگی خرد شده 3 پیمانه

روغن به میزان لازم

فلفل 2/1 قاشق چایخوری

نمک ، فلفل، ادویه به میزان لازم

سس گوشت

پیاز بزرگ نگینی خرد شده 1 عدد

روغن به میزان لازم

گوشت ماشین شده 500 گرم

زردچوبه ، ادویه ، پودر تخم گشنیز ، نمک، فلفل به میزان لازم

پوره گوجه فرنگی 2/1 پیمانه

رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپخوری

 آب 1 پیمانه

سس ماست

ماست آب چکیده 2 پیمانه

سیر پوره شده 2 حبه

نمک به مقدار لازم

 
طرز تهیه

خمیر آشاک

آرد و نمک را در کاسه الک کنید، آب را بتدریج اضافه خمیر را جمع کنید سپس آنرا ورز دهید بعد در کیسه پلاستیکی آرد پاشی شده یا در ظرف آرد پاشی شده قرار دهید و با حوله نم دار روی آنرا بپوشانید و در محیط مناسب برای 30 دقیقه استراحت دهید. تره فرنگی شسته شده را ریز خرد نمائید سپس با روغن مایع تا حدی تفت دهید تا نرم و براق شود، سس تند و نمک و فلفل و ادویه را اضافه هم زده و پس از نرم شدن از روی حرارت بردارید.

سس گوشت

پیاز نگینی خرد شده را با روغن تا حدی تفت دهید تا نرم و براق شود ، گوشت را اضافه هم بزنید و اجازه دهید آب گوشت تبخیر شده سپس ادویه ها ونمک و فلفل و رب گوجه فرنگی را اضافه هم بزنید پوره گوجه و آب را افزوده و با در بسته برای 30 دقیقه بپزید. خمیر استراحت داده شده را روی سطح آرد پاشیده باز کنید (نازک بازکنید) و به ابعاد 5 سانتیمتر برش داده و بشکل چهار گوش های یک اندازه برش دهید سپس از مایه تره فرنگی به اندازه یک قاشق چایخوری میان آن قرار داده سپس آنرا دولا نمائید تا بشکل مثلث در آید بعد دور آنرا با پشت چنگال فرم دهید و همه را در ظرف چرب شده بچینید.
آب و نمک جوشانیده و روغن را اضافه آشاک را افزوده و برای ده دقیقه بجوشانید سپس تست کنید و آبکش نمائید و آنرا پوشانده و در جای گرم نگهدارید.
در ظرف مورد نظر نیمی از سس ماست را بریزید سپس آشاک را روی آن و روی آشاک را با مابقی سس ماست و روی آنرا با نعناء خرد شده سپس مرکز آن سس گوشت سپس سرو کنید.

 غذاهای ملل

غذاهای افغانی

کیک پنیر پفی

مواد لازم

نصف فنجان کره
دو فنجان خرده کراکر سبوس دار ( حدود 22 عدد )
مواد روی خمیر :
یک بسته کوچک پودر ژله لیمویی
یک فنجان آب جوش
یک فنجان شکر
صد گرم پنیر خامه ای
یک قوطی آناناس خرد شده ( بدون آب )
دو فنجان شیر تغلیظ شده سرد
آب نصف لیمو

طرز تهیه

کره را آب کرده و خرده های کراکر را به آن اضافه کنید . نصف فنجان از مخلوط را کنار گذاشته و بقیه را کف یک قالب کیک ریخته و آن را  فشرده کنید .
ژلاتین را در آب جوش حل کنید و کنار بگذارید تا سرد شود . در ظرفی دیگر شکر و پنیر خامه ای را با هم مخلوط کرده و هم بزنید تا به شکل خامه درآید . شیر و سپس آب لیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا سفت شود . ژله و مخلوط پنیر را با هم مخلوط کنید . آناناس را نیز به آن اضافه کرده و مخلوط بدست آمده را روی خمیر سرد شده بریزید و نصف فنجان از خمیر کنار گذاشته شده را روی آن بریزید . در صورت تمایل می توانید روی آن مغزهای خوراکی دلخواه بریزید . آن را در یخچال بگذارید تا سرد شود .

 کیک ها

کیک خرمایی

مواد لازم

خرماي بدون هسته 30 عدد
آب جوش يك و يك چهارم فنجان
كره يا روغن آب شده يك و يك چهارم فنجان
شكر يك و يك چهارم فنجان
وانيل يك سوم قاشق چايخوري
تخم مرغ 2 عدد
آرد سفيد دو و نيم فنجان
بيكينگ پودر 2 قاشق مرباخوري
گردوي خرد شده 2 فنجان

طرز تهیه

آب جوش را روي خرما مي ريزيم و با چنگال خوب له كرده و كنار مي گذاريم. پس از آن شكر و تخم مرغ را همراه با وانيل با همزن خوب مي زنيم تا به طور كامل غليظ شود. آنگاه كره يا روغن آب شده را اضافه كرده و كمي هم مي زنيم. سپس آرد و بيكينگ پودر را كه قبلاً الك كرده ايم با كمي از خرماي له شده در مايه مي ريزيم و مايه را با دور ملايم هم مي زنيم. اين كار را هم چنان ادامه مي دهيم تا آرد و خرماي له شده با مواد كيك مخلوط شود. پس از آن همزن را كمي تند مي كنيم تا مايه، يكدست و صاف شود. سپس همزن را خاموش مي كنيم و يك فنجان مغز گردو را اضافه مي كنيم و خوب مخلوط مي نمائيم. مغز گردو بايد به تكه هاي كوچك خرد شود و نبايد آن را چرخ يا له كرد. حال اين مايه را در قالبي كه قبلاً در آن كاغذ چرب شده انداخته ايم مي ريزيم و يك فنجان باقي مانده گردو را روي سطح آن مي پاشيم و در طبقه وسط فر كه 15 دقيقه قبل روشن كرده ايم با حرارت 175 درجه سانتي گراد به مدت يك ساعت مي پزيم.

اين تنها كيكي است كه آرد آن با همزن زده مي شود. پس از خنك شدن كيك، آن را از قالب جدا كرده و به هر شكلي كه دوست داشتيم برش مي دهيم و سرو مي كنيم.

کیک ها