شیرینی های عید

سال و فال و مال و حال و اصل و نسل و تخت و بخت

بادت اندر شهریاری برقرار و بر دوام

سال خرم فال نیکو مال وافر حال خوش

اصل ثابت نسل باقی تخت عالی بخت رام

 

گروه آشپزی سالی سرشار از موفقیت را برای شما دوستداران آشپزی آرزو می کند.

 در زیر می توانید دستورات شیرینی های مناسب برای ایام عید را مطالعه نمایید.

سال 1394 مبارک

 

شیرینی های عید 

شیرینی پنج طعم کره ای

شیرینی نارگیلی با آرد

نون برنجی قزوین

آجی بادام قرابیه

سوهان کنجدی

حاجی بادام شیراز

بادام سوخته شیراز

سوهان عسلی

شیرینی بهشتی

تـــــوت

شیرینی گردویی

شیرینی نخودچی

شیرینی خشک دو رنگ

پفک گردوئی

شیرینی نارگیلی

لوز نارگیل

اسپاگتی با ژامبون

مواد لازم

برای 6 نفر

اسپاگتی - 500 گرم

ژامبون - 300 گرم (بهتر است ژامبون یک قطعه باشد)

نخود سبز پخته شده - 250 گرم (1 لیوان)

کنسرو مارچوبه سبز - 1 قوطی

کوچک فلفل دلمه قرمز - 1 تا 2 عدد

سیر - 2 تا 3 پر

ریحان و نعناع - از هر کدام 2 تا 3 ساقه

کره - 75 گرم

شکر - یک قاشق چایخوری

خامه - 75 گرم

کاستی یا کاهوی قرمز - 4 تا 5 ساقه (کاستی یا کاهوی قرمز در ایران کمیاب است . می توان از مصرف آن صرف نظر کرد.)

اسپاگتی با ژامبون

اسپاگتی با ژامبون

طرز تهیه

سیر را نرم کوبیده فلفل دلمه را کوچک خرد می کنیم و ژامبون را به شکل چهارگوش منظم می بریم. کره را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا آب شود. سیر را با کره کمی سرخ می کنیم و 2 تا 3 قاشق آب در تابه می ریزیم،فلفل را داخل سیر ریخته هم می زنیم کمی نرم شود. ژامبون و نخود را با انها مخلوط کرده شکر و کمی نمک و فلفل می زنیم و می گذاریم تمام مواد گرم بماند. در اخر کار مارچوبه را با قیچی در قطعات کوچک ببرید و داخل ظرف بریزید.

قابلمه متناسب با اسپاگتی را آب کرده روی آتش می گذاریم تا آب بجوشد. نصف قاشق غذاخوری نمک و 2 تا 3 قاشق روغن مایع را به آب اضافه کرده اسپاگتی را داخل ظرف می ریزیم. حرارت را ملایم کرده می گذاریم مغز اسپاگتی نرم شود. بعد انرا در صافی می ریزیم،کمی آب نیم گرم روی آن می دهیم. می گذاریم آب آن کاملا برود. خامه را داخل ظرف ژامبون ریخته هم می زنیم و اسپاگتی را با آن مخلوط می کنیم. کافی است تمام مواد با هم گرم شوند. غذا را در ظرف مناسبی ریخته و روی ان را با نعناع و ریحان خرد شده تزئین می کنیم.

در صورت مصرف کاستی یا کاهوی قرمز آنرا کمی درشت تر خرد می نمائیم و با نعناع و ریحان روی غذا می پاشیم.

انواع خوراک ماکارونی

سینی اردور آرتیشو و مارچوبه

مواد لازم

کنسرو قلب آرتیشو - 7 عدد (کنسرو آن آماده فروش است)

کنسرو مارچوبه سبز - 2 قوطی کوچک

سس مایونز - 1 لیوان

تروف - 8 قطعه (یک نوع قارچ سیاه یا زیتون سیاه)

خامه - 100 گرم

طرز تهیه

سس مایونز را با خامه و کمی سرکه مخلوط می کنیم ، مقداری از سس را کف ظرف گرد مناسبی می ریزیم . سرهای مارچوبه را به شکل شعاع وسط ظرف می چینیم و قلب های آرتیشو را دور آن قرار می دهیم . قارچ را در کره کمی سرخ می کنیم . روی آرتیشوها کمی سس می ریزیم و روی هر کدام یک قطعه قارچ یا زیتون قرار می دهیم.

 انواع اردور

پیتزا پیاز

مواد لازم

برای دو نفر

پیاز - 1 کیلوگرم

روغن مایع - 3 تا 4 قاشق سوپخوری

پنیر مخصوص پیتزا - 200 گرم (این پنیر انواع مختلف دارد که در ایران به نام مارتا معروف است)

 سس پیتزا - 1 لیوان

خمیر پیتزا - 500 گرم (دستور تهیه خمیر و سس قبلا داده شده)

پیتزا پیاز

پیتزا پیاز

طرز تهیه

خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم می نمائیم ، کف ظرف متناسب با خمیر را که باید فلزی باشد چرب می نمائیم (بزرگی دایره ظرف بستگی به آن دارد که بخواهیم نان پیتزا تا چه حد نازک یا کلفت باشد اغلب از ظرف های آلمینیومی که به اندازه مختلف آماده فروش است استفاده می شود) خمیر را در ظرف می اندازیم و با دست آن را باز کرده سطح و دیواره ظرف را با خمیر می پوشانیم و دور آن را صاف و مرتب می کنیم .

پیاز را به شکل خلال خرد می نمائیم روغن را در تابه مناسبی ریخته روی حرارت ملایم قرار می دهیم و پیاز را با روغن در حدی که پیاز کاملا نرم و طلائی شود سرخ می نمائیم ، سس پیتزا را مخلوط می کنیم و آن را به طور مساوی در دو ظرف می ریزیم ، پنیر را رنده کرده روی پیاز را با آن می پوشانیم. فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت و یا 175 درجه سانتیگراد گرم می نمائیم ، ظرف پیتزا پیاز را در کف فر قرار می دهیم به مدت 15 دقیقه می گذاریم ظرف کف فر بماند تا زیر خمیر کمی برشته شود بعد ظرف را روی آخرین پنجره فر به طرف بالا قرار می دهیم به مدت تقریبا 25 تا 30 دقیقه تا خمیر کاملا آب شده روی پیتزا طلایی شود . می توانید قبل از آنکه پیتزا را در فر بگذارید روی پیتزای پیاز را با گوجه فرنگی و پیاز تزئین نمایید.

باید توجه داشت در صورتی که خمیر را نازکتر باز کرده ایم زمان کمتری برای طبخ باید در نظر گرفت.

انواع پیتزا

بیسکویت بلژیکی

مواد لازم

آرد سفید نرم - 250 گرم (2 پیمانه)

کره - 180 گرم (یا روغن جامد 125 گرم)

پودر قند - 125 گرم

دارچین کوبیده نرم - 2 قاشق مربا خوری

شیر - نصف استکان

نمک - یک چهارم قاشق چایخوری

مواد لازم برای تزئین

سفیده تخم مرغ - 2 عدد

بادام ورقه شده یا خلال بادام - 50 گرم

شکر - 50 گرم (2 قاشق سوپخوری)

طرز تهیه

کره را با چنگال می زنیم تا نرم و لطیف شود . بعد پودر قند و دارچین و شیر و کمی نمک را با آن مخلوط می کنیم ، به حدی که کره کاملا صاف و یکنواخت شود . آرد را میریزیم و به هم می زنیم تا خمیر نرم شود . بعد آن را یکی دو ساعت کنار می گذاریم . سینی شیرینی پزی را که باید تقریبا به طول 42 و عرض 35 سانتیمتر باشد آماده می کنیم . خمیر را داخل سینی با دست به طور یکنواخت و نازک باز کرده ، اطراف آن را کاملا صاف می نمائیم.

سفیده تخم مرغ را خوب بهم می زنیم تا کاملا کف کند . شکر را کم کم با سفیده مخلوط نموده ، خوب بهم می زنیم و آن را روی خمیر می مالیم و به شکل چهارگوش یا مستطیل منظم و یک اندازه می بریم .

فر را با حرارت 300 درجه فارنهایت یا 150 درجه سانتیگراد گرم می کنیم . سینی را به مدت 20 تا 30 دقیقه روی پنجره وسط فر می گذاریم تا روی شیرینی طلائی شود . بعد سینی را بیرون می آوریم و دوباره خطوط بریده شده را یک بار دیگر می بریم و شیرینی ها را از سینی خارج کرده ، در ظرف می چینیم . باید توجه داشت خلال بادام را در وسط هر قطعه از شیرینی ها بریزیم تا هنگام بریدن به لبه کارد گیر نکند و نان ها بریده شود. این نوع بیسکویت بلژیکی بسیار لطیف ، سبک وترد است.

شیرینی های خشک

کنسومه قارچ دنبلان زمینی

مواد لازم

برای 6 نفر

سینه مرغ پخته شده و خرد شده - یک لیوان

قارچ خرد شده - یک لیوان

دنبلان زمینی خرد شده - نصف لیوان (اندازه قارچ دنبلان از یک فندق تا اندازه یک پرتقال می‌باشد و شکلی شبیه سیب زمینی دارد )

آرد - یک قاشق سوپخوری سرخالی

کره - 50 گرم

آبگوشت - 4 تا 5 لیوان

نمک و فلفل به مقدار کافی

کنسومه قارچ دنبلان زمینی

کنسومه قارچ دنبلان زمینی

طرز تهیه

آرد را در کره کمی سرخ و حرارت را ملایم می کنیم و آبگوشت را کم کم می ریزیم و بهم می زنیم بعد از چند جوش گوشت مرغ و قارچ و دنبلان را اضافه می نمائیم و کمی نمک می زنیم و چند جوش که زد کنسومه قارچ دنبلان زمینی را در سوپخوری می ریزیم . میشود 2 تا سه قاشق خامه روی آن داد .

سوپ ها - پتاژها - کنسومه ها

اکلر با خامه و کارامل

خمیر اکلر را مطابق دستور آماده می نمائیم : خمیر اکلر

فر را با حرارت 450 درجه فارنهایت یا 200 درجه سانتیگراد گرم نموده از خمیر گلوله هایی به اندازه یک نارنگی کوچک به فاصله در سینی فر می چینیم سطح آن را با لبه کارد کمی صاف می نمائیم که مخروط نباشد و مطابق عکس بعد از طبخ روی آن کمی پهن شود (این شیرینی بزرگتر از اکلرهای معمولی است ) سینی را روی پنجره وسط فر قرار داده در فر را می بندیم . حرارت را 50 درجه کم می کنیم نان باید به مدت 15 تا 20 دقیقه با حرارت 400 درجه فارنهایت و یا 175 درجه سانتیگراد در فر بماند .

در این مدت در فر را به هیچ وجه باز نمی کنیم بعد مجددا 50 درجه حرارت را کم می کنیم و 15 تا 30 دقیقه دیگر می گذاریم نان در فر بماند تا نان کاملا پف کرده خشک و طلائی شود. سینی را بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا نان ها سرد شود.

مواد لازم برای داخل شیرینی

1 . خامه - 350 گرم

2 . پودر قند - 125 گرم (5 قاشق سوپخوری پر)

3 . وانیل - نصف قاشق چایخوری (یا یک بسته وانیل شکری)

برای شربت کارامل

1 . شکر - 150 گرم (یک لیوان سرخالی )

2 . آب - 2 تا 3 قاشق سوپخوری

طرز تهیه خامه

خامه و وانیل را در ظرف استیل مانند گودی می ریزیم ، ظرف را در داخل ظرف دیگر محتوی یخ قرار می دهیم . مایه را با همزن برقی می زنیم تا خامه کمی سفت شود . پودر قند را کم کم در خامه می ریزیم و همزدن را ادامه می دهیم تا خامه کاملا سفت شود به طوری که از قاشق نریزد سر نان ها را با کارد تیزی یک دایره بر می داریم و داخل آن ها را از خامه پر کرده سر آنها را می گذاریم .

بعد کارامل را به طریق زیر آماده می نما ئیم :

شکر و 2 تا 3 قاشق آب را در ظرف کوچک گودی می ریزیم هم می زنیم تا شکر کمی مرطوب شود ظرف را روی آتش می گذاریم و در دقایق اول آن را هم نمی زنیم (باید توجه داشت که کارامل کردن شکر بسیار ساده است ولی دقت زیاد لازم دارد ، اگر در دقایق اول آن را هم بزنیم آب آن تبخیر شده دوباره شکرک می بندد ) وقتی ذرات شکر آب شده کم کم طلائی گردید گاهی آن را زیر و رو می کنیم تا شربت به رنگ طلائی پر رنگ در آید . باید دقت نمائیم که رنگ آن زیاد تیره نگردد و در نتیجه تلخ نشود و یا زیاد کمرنگ نباشد تا بعد از سرد شدن شکرک بزند.

در هر حال وقتی کارامل آماده شد آن را از روی آتش بر می داریم و پس از آنکه کمی سرد شد با قاشق مقداری از آن را برداشته به شکل الیاف ظریفی روی نان ها می دهیم.

این نکته قابل توجه است که کارامل به دو نوع تهیه می شود کارامل خشک و یا شربت کارامل در کارامل خشک وقتی شکر کارامل شد در آن آب نمی ریزیم و آن را مصرف می کنیم تا بعد از سرد شدن به حالت ترد و شکننده درآید. ولی در شربت کارامل وقتی ذرات شکر کارامل شد و رنگ انداخت به تناسب شکر در آن آب می ریزیم و می جوشانیم تا به صورت شربت درآید.

شیرینی های تر

خمیر اکلر یاشو

مواد لازم

آرد سفید گندم - 1 لیوان (125 گرم)

آب - یک لیوان

تخم مرغ - 5 تا 6 عدد (بستگی به کوچک و بزرگی تخم مرغ دارد )

روغن جامد - نصف لیوان (100 گرم )

نمک به مقدار کم

طرز تهیه

آب و روغن و نمک را در ظرف گود نسبتا کوچکی می ریزیم روی آتش می گذاریم تا بجوشد. آرد را می ریزیم و کم کم هم می زنیم تا خمیر سفتی به دست بیاید. ظرف محتوی خمیر را از روی آتش بر می داریم ، می گذاریم خمیر کمی سرد شود . تخم مرغ ها را دانه دانه در خمیر می شکنیم و خوب مخلوط می کنیم (بهتر است از همزن برقی استفاده کنیم) باید یک تخم مرغ کاملا مخلوط و جذب خمیر شود بعد تخم مرغ دیگر را اضافه نمود . در صورتی که تخم مرغ ها ریز باشد تا 7 عدد می توان تخم مرغ مصرف کرد ، مشروط بر اینکه خمیر شل نشود ، اکنون این خمیر برای هر نوع مصرفی آماده است.

خمیرها