پخنن آرتیشو

پخنن آرتیشو

انتهای آرتیشوها را که به شکل ساق است با کارد می بریم . آرتیشوها را در ظرف محتوی آب می ریزیم و چند دقیقه تامل می کنیم تا خاک و شنی که لای برگ های آنها است ، رسوب کند . بعد آنها را می شوئیم . ظرف دیگری را آب می کنیم ، کمی نمک و یکی دو قاشق روغن زیتون و کمی سرکه در آن می ریزیم ، آرتیشوها را در ظرف می ریزیم ، در ظرف را می بندیم ، می گذاریم آب جوش بیاید .

بعد حرارت را ملایم می کنیم تا آرتیشوها پخته شوند . هر وقت برگ های آرتیشو به راحتی کنده شد ، پخته شده است . طبخ آرتیشو به این طریق کمی طولانی است ، بهتر است در دیگ زودپز پخته شود. برای این کار بعد از شستن و تمیز کردن آرتیشو کمی آب در دیگ می ریزیم ، کمی روغن زیتون و کمی سرکه و نمک اضاف می کنیم . آرتیشو را در دیگ قرار می دهیم و در آن را محکم می بندیم ، تقریبا آرتیشو بعد از خبر کردن دیگ به مدت 10 تا 15 دقیقه می پزد.

غذاهای گیاهخواران

پختن مارچوبه

پختن مارچوبه

پختن مارچوبه

مارچوبه را می شود درسته پخت و یا به طول 2 تا 3 انگشت برید و بعد طبخ کرد . سر مارچوبه معمولا لطیف تر از ته آن است. ممکن است سر آنرا بطول 3 انگشت برید و به مصرف تزیینات کنار غذا رسانید , در هر حال برای پختن مارچوبه نیز آب جوش می آوریم و مارچوبه را در آب جوش میریزیم و می گذاریم بپزد بعد آنرا در صافی میریزیم آب آن که رفت با کره و انواع سس به مصرف میرسانیم . ( در صورتیکه مارچوبه کمی سفت و ریشه دار باشد باید ورقه روی آنرا تراشید و از مغز نرم آن استفاده کرد )

خوراک های سبزیجات

پختن گل کلم

پختن گل کلم

پختن گل کلم

گل کلم را میتوان درسته و یا خرد کرده طبخ نمود و در هر حال پختن آن نیز مثل سایر سبزیها است و برای آنکه رنگ آن سفید بماند در موقع طبخ در دیگ را باز میگذاریم . در صورتیکه گل کلم را درسته پختیم کره را آب کرده و روی گل کلم میدهیم .

غذاهای گیاهخواران

پختن کدو حلوایی

پختن کدو حلوایی

پختن کدو حلوایی

کدو را پوست کنده چهار گوش چهار گوش و کوچک میبریم , به دو طریق میتوان کدو را طبخ کرد , اول اینکه آنرا در روغن سرخ کرده کمی شکر بآن بزنیم , و یا اینکه به کدو ها کمی نمک و شکر زده و در ظرف ریخته کمی کره روی آن بگذاریم و با حرارت ملایم بگذاریم بپزد بحدی که له نشود و شکل خود را از دست ندهد .

 غذاهای گیاهخواران

ساندویچ گرم

مواد لازم

برای 6 نفر

نان کوچک مخصوص ساندویچ - 6 عدد

سیر پوست کنده - 250 گرم

سبزی های معطر - 500 گرم (نعناع،ترخان،ریحان،جعفری)

پنیر گریور یا امنتال - 150 گرم (یا از انواع پنیری که با درجه حرارت آب می شوند)

ژامبون یا کالباس - 6 قطعه

طرز تهیه

سیر را شسته،خشک می کنیم و کمی نمک به آن زده ، در یک قطعه کاغذ فویل میریزیم و می پیچیم . بعد آن را روی پنجره وسط فر با حرارت ملایم قرار می دهیم ، مدت 30 تا 45 دقیقه باید در فر بماند تا کاملا پخته و نرم شود. سیر پخته شده را در ظرفی می ریزیم و با ماشین پوره یا هر وسیله دیگری که در دسترس است ، آنرا کاملا نرم می کنیم .

سبزی را تمیز کرده ، می شوئیم و در آبکش می ریزیم تا آب آن کاملا کشیده شود . بعد در حوله تمیزی آنرا کاملا خشک می کنیم و به صورت ریز خرد می نمائیم. سبزی را به شش قسمت مساوی تقسیم می کنیم. کنار نان را با کارد تیزی چاک می دهیم و کمی از خمیر داخل نان را خارج می کنیم . قسمتی از سیر را داخل نان می ریزیم و با لبه کارد آن را صاف می کنیم تا سطح داخلی نان با سیر آغشته شود ، مقداری سبزی خرد کرده روی آن می ریزیم و یک ورقه ژامبون یا کالباس روی سبزی قرار می دهیم . روی ژامبون یک ورقه پنیر می گذاریم و ساندویچ ها را در سینی فر قرار می دهیم . بعد سینی را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی پنجره وسط فر با حرارت 300 درجه فارنهایت یا 150 درجه سانتیگراد می گذاریم. کافی است که پنیر کمی آب شود ، ساندویچ را گرم مصرف می کنیم.

ساندویچ ها

سوفله تخم مرغ

مواد لازم

زرده تخم مرغ - 4 تا 5 عدد

سفیده تخم مرغ - 8 عدد

آرد سفید نرم - 2 قاشق سوپخوری (50 گرم)

شکر - 75 گرم (3 قاشق سوپخوری)

وانیل - نصف قاشق چایخوری

پودر قند - 1 قاشق

لیمو ترش - 1 عدد

نمک - به مقدار خیلی کم

سوفله تخم مرغ

سوفله تخم مرغ

طرز تهیه

ظرف نسوز بیضی شکل و گردی را که دیوار آن زیاد بلند نباشد ، چرب می کنیم . زرده تخم مرغ ها را با پوست رنده شده لیمو ترش و یک چهارم قاشق چایخوری نمک و وانیل و شکر مخلوط می کنیم و آن ها را توسط هم زن خوب می زنیم تا کاملا غلیظ و کشدار شوند . سفیده ها را جداگانه آنقدر می زنیم تا مثل پنبه خشک شده ، از ظرف نریزد . زرده ها و سفیده ها را به سرعت مخلوط می کنیم و آرد را کم کم به آن می افزائیم و به سرعت به هم می زنیم تا مخلوط شوند .

این مایه را در ظرفی می ریزیم و آن را به مدت 20 تا 30 دقیقه روی پنجره وسط فر که آن را قبلا با حرارت 350 درجه فارنهایت یا 175 درجه سانتیگراد گرم نموده ایم می گذاریم تا سوفله بالا بیاید و روی آن طلایی شود . بعد ظرف را بیرون می آوریم و پودر قند را روی سوفله می پاشیم و بلافاصله آن را سر میز می بریم.

سوفله تخم مرغ یک سوفله اتریشی می باشد.

سوفله ها و فوندو

فوندوی پنیر

مواد لازم

برای 4 نفر

پنیر مخصوص فوندو (نوعی پنیر است که در حرارت آب می شود و کشدار است) - 600 گرم

نان چهارگوش بریده شده - 500 گرم

فوندوی پنیر

فوندوی پنیر

طرز تهیه

پنیر را در ظرف فوندو آب می نمائیم ، قطعات نان را به چنگال زده ، در پنیر می زنیم . کمی که آغشته شد، بلافاصله مصرف می نمائیم . این فوندو به سس احتیاج ندارد ، با هر نوع سالاد که دوست داریم صرف می شود.

 سوفله ها و فوندو