مربای به
مواد لازم
▪ به: ۵/۱ کیلو
▪ شکر: ۲۰۰/۱ کیلوگرم
▪ آبلیمو: یک قاشق سوپخوری
▪ دانه هل نکوبیده: یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه
به را پوست کنده، چهار قاچ میکنیم. تخم و سفتی آن را میگیریم. اگر بخواهیم میتوانیم شکل قاچ پرتقال و یا قاچهای بزرگ بزنیم. (ظرف مربای به بهتر است مس سفید شده باشد).۴ لیوان آب را روی برشهای به میریزیم و میگذاریم کمی بپزد اما نرم و له نشود. سپس شکر و هل را به آب و به اضافه میکنیم. وقتی جوش آمد حرارت را کم میکنیم و یک «دمکن» روی قابلمه میگذاریم. ۵-۴ ساعت طول میکشد تا مربا خوشرنگ شود و قوام بیاید. در آخر آبلیمو را اضافه و حرارت را خاموش میکنیم و با همان دمکن قابلمه را کنار میگذاریم تا خنک شود.نکته: اگر رنگ مربا خوشرنگ شد، اما شربت آن رقیق بود حرارت را ۱۰ دقیقه زیاد میکنیم تا شربت غلیظ شود. ضمنا این مربا هرچه بیشتر بجوشد، رنگ آن تیرهتر میشود. اگر بخواهیم کمرنگ بماند، دمکن قابلمه را نمیگذاریم و سریع آن را میپزیم تا گلبهی رنگ شود.
وبگاه گروه آشپزی حاصل جمع آوری دستورات پخت انواع غذا-دسر و شیرینی ایرانی و ملل می باشد که توسط کاربران و نویسندگان این وبگاه برای علاقه مندان به آشپزی گردآوری شده است.