X
تبلیغات
آشپزی - سوپ ماهیچه

آموزش میوه آرایی

سوپ ماهیچه

مواد لازم برای 4 نفر :

 

ماهیچه گوسفند -------------------- 2 عدد

برگ بو ------------------------------- 1 برگ 

پیاز ----------------------------------- 2 عدد متوسط

هویچ --------------------------------- 2 عدد متوسط

سیب زمینی ------------------------ 1 عدد متوسط

گوجه فرنگی ------------------------- 1 عدد متوسط ( پوره شده )

نخود فرنگی -------------------------- 1 لیوان

برنج ---------------------------------- 2 قاشق غذا خوری

جعفری و گشنیز --------------------- 1 استکان ( خرد شده )

ریحان -------------------------------- 1 استکان ( خرد شده )

نمک، فلفل و آبلیمو ------------------ به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

 

ابتدا استخوان ماهیچه را از وسط بشکنید، ماهیچه را تمیز بشوئید و چربی اضافی آنرا بگیرید بعد همراه با یک عدد پیاز و برگ بو و 6-8 لیوان آب روی حرارت بالا قرار دهید تا بجوشد و آب روی ماهیچه کف کند، کف روی گوشت را بگیرید و حرارت را روی شعله ملایم تنظیم کنید و درب قابلمه را ببنید .

یک ساعت و نیم بعد، برگ بو و پیاز را از داخل قابلمه بیرون بیاورید و دور بریزید. برنج را که از قبل خیس کرده اید، آبکش کنید و داخل قابلمه بریزید.

یک عدد پیاز باقیمانده را ریز رنده کنید .

هویچ و سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی یکدست خرد کنید و نیم ساعت بعد از برنج همراه با نخود فرنگی، نیمی از پیاز رندیده و پوره گوجه فرنگی به سوپ اضافه کنید و مواد را هم بزنید .

جعفری و گشنیز خرد شده را با ریحان خرد شده مخلوط کنید و در 10 دقیقه آخر طبخ همراه باقیمانده پیاز رندیده به سوپ بیفزائید. ( می توانید مقداری از این مخلوط را برای تزئین روی سوپ کنار بگذارید )

در انتها نمک، فلفل و آبلیمو را به مقدار لازم به سوپ بیفزائید و سوپ را در ظرف مورد نظر سرو کنید.

 

نکته :

این سوپ بسیار مقوی، برای افراد مبتلا به بیماری های فصلی از جمله سرما خوردگی بسیار مفید است و استفاده از پیاز دوم به صورت رندیده و در دو مرحله اضافه کردن آن، یکی از محسنات این خوراک است.

استفاده از پیاز به این روش، برای حفظ بیشتر خواص آن است .

 

می توانید به دلخواه از موادی مثل قارچ، دانه ذرت پخته یا تعداد بیشتری گوجه فرنگی در این سوپ استفاده کنید. و یا می توانید یک ورق نان تست را به قطعات کوچک تر خرد کنید ( یا قالب بزنید ) و هنگام سرو داخل ظرف بریزید .

 

در تهیه این سوپ، برخلاف انواع مشابه از جو، ورمیشل یا حجم و لعاب دهنده های معمول استفاده نشده است و برای اینکه این سوپ بیشتر برای افراد بیمار درنظر گرفته شده، سعی شده است سبُک و مقوی باشد؛ پس این مقدار برنج به کار رفته در تهیه این سوپ برای این است که سوپ خیلی هم رقیق نباشد و علاوه بر این استفاده از نشاسته موجود در برنج برای نرم کردن سینه بسیار مفید است .

 

بنا به همه دلایل گفته شده در بالا تاجایی که ذائقه شخص بیمار اجازه می دهد، مقدار پیاز رندیده و آبلیمو را افزایش دهید . ( پیاز را حداکثر تا 2 عدد و آبلیمو حداکثر 2 قاشق سوپخوری )

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   •