X
تبلیغات
آشپزی

آموزش میوه آرایی

حمایت از مادر برای تغذیه شیرخوار با شیرمادر

شیرخواران، هدف ما برای تغذیه با شیرمادر هستند. تغذیه با شیرمادر بهترین شروع زندگی را برای نوزادان در تمام مناطق مختلف از نظر توسعه یافتگی فراهم می کند. حتی در کشورهای توسعه یافته، عدم تغذیه با شیرمادر با افزایش خطر بقاء و سلامت کودکان مرتبط است. تغذیه مصنوعی با میزان بالاتر مرگ نوزادان همراه است. شروع اولیه و بموقع تغذیه با شیرمادر و تغذیه انحصاری با شیرمادر، می تواند جان بیش از یک میلیون نوزاد را حفظ نماید. کودکانی که تغذیه مصنوعی شده اند، در مقایسه با کودکانی که بطور انحصاری با شیرمادر تغذیه شده اند، از تکامل طبیعی برخوردار نمی شوند، از سلامت کمتری بهره مند می شوند، میزان های مرگ و میر در آنها بالاتر و ضریب هوشی آنها پایین تر است.
مادران و جوامع نیز از تغذیه شیرخواران با شیرمادر سود می برند. سرطان پستان در زنان غیرشیرده و زنانی که به مدت کوتاه شیر داده اند، بیشتر است. قاعدگی پس از زایمان در زنان غیر شیرده زودتر باز می گردد و این می تواند منجر به بارداری های نزدیک بهم شده و مشکلات سلامت مادران و کودکان را فراهم نماید. تغذیه انحصاری با شیرمادر منجر به کاهش هزینه های اقتصادی برای خانواده، جوامع، سیستم بهداشتی و محیط می گردد.
حمایت از تغذیه با شیرمادر مهم است- با تغذیه شیرخواران با شیرمادر همه برنده اند!
(mother support:going for the gold)
تغذیه با شیرمادر بحق استاندارد طلایی را برای تغذیه شیرخواران فراهم می کند. طلا یک شئی گرانبهاست و در بسیاری از فرهنگ ها با ارزش است و حفاظت می شود. شما چه احساسی پیدا می کنید اگر شخصی بجای طلا به شما فلزی بی ارزش مثل برنج بدهد؟ همین اتفاق رخ می دهد وقتی کارخانه ها جانشین شونده های شیر مادر را تولید می کنند.
به عنوان سمبل هفته جهانی شیر مادر ۲۰۰۸ از پنج حلقه رنگی المپیک و شبکه بین المللی قهرمانان و کشورها الهام گرفته شد و پنج حلقه برای نشان دادن انواع حمایت های مورد نیاز برای کمک و تشویق زنان شیرده در نظر گرفته شد.
زنان نه فقط حمایت را از منابع مختلف دریافت می کنند، بلکه خود فعالانه حمایت را فراهم می کنند. زنان نقش کلیدی در تمام حلقه ها دارند. حمایت قوی در حلقه های بیرونی، قدرت قوی تری در حلقه مرکزی ایجاد می کند که پرتوی آن به سایر حلقه های حمایتی نیز می رسد. شبکه قوی سازمان های حمایت مادر از مادر در سراسر دنیا، بوسیله زنان ایجاد شده و نقش حیاتی در این مقوله دارند.
در طول تاریخ، زنان ارزش کارگروهی و ایجاد شبکه با سایر زنان را آموخته اند. از جمله فواید آن: آموختن مهارت های جدید، سهیم شدن در فرصت های خوب و زمان، آموختن به یکدیگر در زمان بحث و مجادله است. در جوامع سنتی، این شبکه شامل اعضاء خانواده و فامیل (مادران، مادر بزرگها و خاله ها و عمه ها) هستند که نزدیک و در دسترس هستند.
نقش زنان بطور قابل ملاحظه ای وسیع تر و عمومی تر از خانه و فامیل است. تقویت این نقش های گسترش یافته نیاز به شبکه دارد. متاسفانه امروزه بسیاری از زنان، از یک شبکه حمایتی برخوردار نیستند. اعضا خانواده های گسترش یافته همیشه از نظر جغرافیایی در دسترس نیستند، بنابراین زنان به افراد غیر فامیل و وقتی امکان پذیر باشد به تکنولوژی های جدید مثل تلفن و اینترنت تکیه می کنند. وقتی تمام حلقه ها قوی هستند و حمایت جامع و یکپارچه از تغذیه با شیرمادر را فراهم می کنند، نتیجه آن قدرت و توانایی بیشتر برای حمایت بیشتر است.
بهترین مداخله برای حمایت مؤثر از مادران، ایجاد گروه های کوچک حمایتی است:
این گروه ها می توانند به احیا فرهنگ تغذیه با شیرمادر کمک نمایند.

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

غذاهای ممنوع در دوران شیرخواری

اگرچه اغلب مادرها، با دیدن هیجان کودکان ۷، ۸ ماهه خود و رویش یکی دو دندان کوچولوی آنها وسوسه می‌شوند علاوه بر فرنی و سوپ سبزیجات، مزه بقیه مواد غذایی را به آنها بچشانند؛ به قول دختر‌خاله‌ام دوقلوهایش با دیدن خوردنی خیلی ذوق می‌کنند و او دلش نمی‌آید منع غذایی بدهد ولی همه ما باید یکسری نکات را رعایت کنیم. به طور مثال استفاده از جگر سالم پخته نرم شده، به جای گوشت در بعضی موارد، به طور مثال یک بار در هفته را باید در اواسط ماه هشتم شروع کنیم. استفاده ازحبوبات مانند عدس و غیره که بسیار هم مفیدند بهتر است از پایان ۹ ماهگی به بعد شروع شود. پزشکان معتقدند گرچه بیشتر بچه‌ها نسبت به بیشتر موادغذایی حساسیت نشان نمی‌دهند ولی تا پایان یک سالگی مصرف موادغذایی خاصی ممنوع است....
برای اینکه بتوانم همه آن موارد را دقیقا به شما دوستانم انتقال دهم و در خصوص تهیه غذا برای آرین به آنها دقت کنم لیستی را از دکتر گرفتم که عین آن را برایتان می‌گویم. در اینجا نوشته:
مصرف شیر گاو تا پایان ۹ ماهگی ممنوع ولی آن مقدار از شیر پاستوریزه که در تهیه غذاهایی چون فرنی و حریره بادام مصرف می‌شود اشکالی ندارد. از پایان ۹ ماهگی به بعد در شیرخوارانی که از شیرمادر محرومند به عنوان نوشیدنی و یا حتی جایگزین شیرخشک می‌تواند استفاده شود.
از پایان ۹ ماهگی شیرخشک هیچ مزیتی نسبت به شیر پاستوریزه ندارد. گذشته از این موضوع یکسری غذاها را نباید تا پایان یک سالگی به کودکمان بدهیم. عسل، سفیده تخم‌مرغ، شکلات، خربزه، کیوی، انواع توت‌ها، نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های صنعتی، سوسیس و کالباس و پفک و چیپس و حتی شکلات جزو این موارد ممنوع هستند. در خانواده‌هایی که زمینه آلرژی موادغذایی وجود دارد گروه دیگری از مواد را باید با دقت و تاخیر شروع کنیم. به طور مثال محصولات دریایی مانند میگو و ماهی را نباید تا سه سالگی به بچه بدهیم. مرکبات به استثنای لیموشیرین، آجیل و گندم و شیرگاو هم بهتر است تا سه سالگی داده نشود. سفیده تخم‌مرغ هم تا ۱۸ تا ۲۴ ماهگی منع مصرف دارد. بعضی از مادرها می‌گفتند ما آلرژی تنفسی، گوارشی یا پوستی به موادغذایی خاصی داریم. دکتر به آنها توصیه کرد این علایم را خوب بشناسند و اگر چنین حساسیتی دارند به فرزند خود آن غذا را ندهند یا با تاخیر و دقت شروع کنند.

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

خوراکیهای پرهیزی در دوران بارداری

در کنار رژیم غذایی که هر زن باردار، در دوران حاملگی خود باید به علت لزوم حفظ تعادل وزن و جلوگیری از ابتلا به فشارخون رعایت کند، مصرف برخی مواد غذایی نیز باید با دقت و هوشیاری باشد زیرا به اثبات رسیده که بعضی خوراکی ها به شدت باعث خستگی و افت انرژی در بدن زن باردار می شود.
▪ چای و قهوه: اگر جزو آن دسته افرادی هستید که مصرف قهوه را در طول بارداری ترک نکرده اید، شاید گمان می کنید قهوه انرژی زا است اما در وقاع این نوشیدنی سبب بروز مشکلات زیادی برای زن باردار است. کافئین موجود در چای و قهوه، انرژی را بطور موقت افزایش می دهد اما به دنبال آن سبب افت شدید انرژی شده و حال شما را از آنچه که قبل از نوشیدنی چای و قهوه بوده بدتر می کند.
▪ شکر: شکر هم تا حدودی شبیه کافئین عمل می کند. پس از مصرف شکر، قندخون به شدت افت کرده و بدن را به وضعیت آماده باش در می آورد. پس تا حد امکان از مصرف فرآورده های حاوی شکر خودداری کنید.
▪ کافئین پنهان: مقادیر کافئینی که به صورت پنهان در غذاها موجود است دست کم نگیرید. نوشابه ها، شکلات، کاکائو همگی نه تنها مانع خواب راحت شما می شوند، بلکه افت قند شدیدی را نیز به دنبال دارند.
▪ کربوهیدرات ها: مصرف کربوهیدرات ها، بدن شما را آرام کرده و موجب داشتن خواب خوب و راحت در طول شب می شود. به همین علت شما مجازید قبل از خواب از کربوهیدرات های پیچیده مثل غلات، نان و پاستا استفاده کنید.
▪ سیگار و دخانیات: استفاده از چنین موادی در طی حاملگی نه تنها تأثیر سوء شدیدی بر رشد جنین دارد بلکه بر میزان خستگی در طول بارداری اضافه می کند.
▪ بابونه: هیچ چیز مثل روی آوردن به مواد طبیعی نیست اگر قبل از خواب یک فنجان چای بابونه بنوشید، خواب بسیار آرام و شیرینی خواهید داشت.

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

مصرف مایعات در دوران بارداری

آب نقشی حیاتی در سلامت بدن انسان دارد و مهم ترین عنصری است که بدن برای عملکرد اندام های حیاتی خود به آن نیاز دارد. در دوران بارداری به دلیل تغییرات ایجاد شده در بدن، نیاز بیشتری به این ماده حیات بخش به وجود می آید. در این دوران آب برای حفظ سلامت سلول های خونی و دریافت آب بافت ها ضروری است. آب در شیر مادر ترکیبی اساسی و اصلی به حساب می آید.
● فواید آب در دوران بارداری
نوشیدن آب مانع از دی هیدراته شدن بدن می شود. دی هیدراته شدن در دوران بارداری باعث بروز مشکلاتی مانند سردرد، حفظ آب در بدن، حالت تهوع، انقباض عضلات، سرگیجه و ‎.‎.‎. می شود.
این مشکل در سه ماهه سوم بارداری اهمیت بیشتری پیدا می کند زیرا دی هیدراته شدن در این زمان می تواند انقباضاتی را در پی داشته باشد که منجر به زایمان زودرس شود. رنگ ادرار بهترین راه برای کنترل میزان آب بدن است. ادرار تیره رنگ نیاز بدن به آب بیشتر را نشان می دهد و ادرار بی رنگ نشان از کافی بودن میزان آب دریافتی بدن است.
عده ای معتقد هستند نوشیدن آب در فواصل منظم می تواند حالت تهوع صبحگاهی، سوزش معده و سوءهاضمه را کمتر کند و بدن را خصوصاً در هوای گرم و مرطوب، خنک نگه دارد. علاوه بر این بروز عفونت های ادراری که در دوران بارداری بیشتر اتفاق می افتد را مانع می شود و یبوست و هموروئید را نیز کاهش می دهد.
● میزان آب مورد نیاز در دوران بارداری
در دوران بارداری، زنان باردار باید روزانه حدود سه لیتر معادل ۱۰ الی ۱۲ لیوان آب بنوشند. این میزان به ازای هر ساعت ورزش سبک، یک لیوان افزایش پیدا خواهد کرد و در تابستان به دلیل تعرق بدن یک تا دو لیوان باید به آن اضافه شود.
آب میوه می تواند بخشی از نیاز بدن زن باردار را به مایعات تأمین کند، تنها باید به خاطر داشت که مصرف آب میوه با دریافت کالری همراه است. قهوه، نوشابه و چای نیز در تأمین مایعات بدن کمک می کند اما هنگام صرف این مواد باید به نکات زیر توجه داشت:
▪ قهوه
اگرچه مصرف محصولات بدون کافئین به زنان باردار توصیه می شود اما در صورت تمایل به نوشیدن قهوه، زنان باردار مجاز هستند، حداکثر روزی یک فنجان کوچک قهوه بنوشند. مصرف زیاد کافئین در این دوران باعث کاهش جریان خون به جفت شده و در نتیجه اکسیژن و مواد غذایی کافی به جفت نخواهد رسید.
تحقیقات اخیر نشان می دهد احتمال سقط در زنانی که در سه ماهه اول بارداری خود روزانه ۲۰۰ میلی گرم کافئین مصرف می کنند، تا دو برابر افزایش پیدا می کند. (این میزان معادل نوشیدن دو فنجان کوچک قهوه است)‎. احتمال سقط در زنانی که اصلاً کافئین مصرف نمی کنند ۱۲ درصد، در زنانی که ۱۰۰ میلی گرم در روز کافئین مصرف می کنند ۱۵ درصد و در بین کسانی که ۲۰۰ میلی گرم مصرف روزانه کافئین شان است تا ۲۵ درصد افزایش پیدا می کند.
▪ نوشابه های کافئین دار
مصرف حداکثر یک فنجان نوشابه کافئین دار در این زمان مجاز است. البته بهتر است از مصرف این نوشیدنی ها خودداری شود.
▪ نوشابه های رژیمی
نوشابه های رژیمی عمدتاً حاوی کافئین و شیرین کننده های مصنوعی هستند. مصرف این شیرین کننده ها در حد کم مجاز است، اما مصرف ساخارین در میزان زیاد به دلیل بروز نواقص مادرزادی در کودک مجاز نیست.
▪ چای گیاهی
مصرف چای نعنا یا چای بابونه طبیعی در صورتی که مواد خاصی به آنها افزوده نشده باشد، مجاز است، اگر چه عموماً به زنان باردار توصیه می شود، در سه ماهه اول بارداری که کودک در معرض خطر بیشتری قرار دارد از مصرف مواد گیاهی (داروهای گیاهی و.‎.‎.) پرهیز کنند. برخی از مواد گیاهی باعث بروز انقباضات رحمی شده و گاهی زایمان زودرس را به همراه دارند، از این رو باید جهت مصرف مواد گیاهی حتماً با پزشک مشورت کرد.
▪ آب میوه
برای تهیه آب میوه باید توجه داشت که میوه را حتماً با آب و مواد ضدعفونی کننده شسته وسپس آب آن گرفته شود زیرا در غیر این صورت مواد شیمیایی و آفت کش های روی میوه می تواند برای مادر و کودک مشکل آفرین شود.
▪ شیر و زرده تخم مرغ
مصرف این نوشیدنی در دوران بارداری اصلاً توصیه نمی شود زیرا زرده تخم مرغ خام، می تواند حاوی سالمونلا (salmonella) باشد. سالمونلا نوعی باکتری است که باعث مسمومیت غذایی شده و حتی در برخی موارد کشنده است.
این باکتری مستقیماً به کودک آسیب نمی رساند بلکه به دلیل بروز تب بالا، استفراغ، اسهال و کاهش آب بدن (دی هیدراته شدن بدن) ممکن است عوارضی مانند زایمان زودرس یا سقط را به همراه داشته باشد.
▪ آب
در صورتی که زن باردار نمی تواند مزه آب را تحمل کند، بهتر است یک برش لیموترش را در لیوان و یا پارچ آب بیندازد تا طعم دار شود. علاوه بر این مخلوط کردن چند قطره آب لیمو ترش تازه با آب برای برطرف ساختن حالت تهوع نیز مفید است.
افزودن گشنیز تازه، دانه رازیانه و یا یک دانه هل در آب می تواند آن را طعم دار کند. تکه میو ه های یخ زده مانند پرتقال، لیمو، کیوی، هلو، زردآلو و آلو می توانند به جای یخ مورد استفاده قرار بگیرند.

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

ویتامین و مواد معدنی برای زنان باردار

در دوران بارداری تأمین ویتامین های مورد نیاز بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا کودک برای رشد سلول، استخوان و اندام های خود به ویتامین ها و موادی که مادر مصرف می کند، نیاز دارد تا بتواند از سلامت برخوردار شود. به دلیل اهمیت موضوع پزشکان عموماً ویتامین ها و مواد معدنی خاصی مانند کلسیم، اسید فولیک و آهن را در دوران بارداری تجویز می کنند.
● کلسیم
دریافت ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم در روز برای زنان باردار ضروری است. اگر این میزان کلسیم به بدن زنان باردار نرسد آنها با احتمال بیشتری در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می گیرند زیرا جنین در حال رشد کلسیم مورد نیاز خود را از طریق استخوان های مادر دریافت می کند. از این رو مادران باید از دریافت روزانه این میزان اطمینان حاصل کنند. علاوه بر این کلسیم به ساخته شدن استخوان های کودک کمک کرده در کاهش فشار خون مادر مؤثر است، در حالی که از فشار خون ناشی از کمبود کلسیم در ایام بارداری نیز جلوگیری می کند. همچنین کلسیم تأثیرات مثبتی نیز بر وزن کودک هنگام تولد دارد.
داروهای مکمل کلسیم حاوی ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی گرم کلسیم است و زنان باید بقیه این میزان را از طریق نوشیدن شیر و محصولات لبنی تأمین کنند.
عدم دریافت کلسیم به میزان کافی در موارد حاد می تواند، عوارض خطرناکی را به دنبال داشته باشد. برای مثال کودکان آنها در معرض خطر ابتلا به مسمومیت ناشی از سرب قرار می گیرند.
● فولیک اسید
زنان باردار باید طی بارداری و پیش از آن روزانه ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید مصرف کنند زیرا بسیاری از بیماری ها مانند کم هوشی مغزی کودک پیش از مطلع شدن مادر از بارداری اش رخ می دهد.
از این رو زنان باید این ماده را قبل از بارداری به میزان کافی مورد مصرف قرار دهند. مطالعات نشان می دهد که مصرف این ماده می تواند مانع از بروز لب شکری و مشکلات قلبی در کودک شود. داروهای مکمل حاوی ۶۰۰ الی ۱۰۰۰ میکروگرم اسید فولیک است.
بسیاری از غذاها بطور طبیعی حاوی فولات (فرم طبیعی اسید فولیک) هستند، اما فولات طبیعی به راحتی توسط بدن جذب نمی شود. از این رو مصرف مکمل ها حداقل یک ماه پیش از بارداری توصیه می شود. مواد غذایی حاوی فولات زیاد عبارتند از سبزیجات با برگ های سبز، پرتقال، آب پرتقال، حبوبات خشک و بنشن ها.
● آهن
آهن یک ماده ضروری برای زنان است که اهمیت آن در دوران بارداری دو برابر می شود. زنان باردار برای قوی ماندن به آهن نیاز دارند زیرا نوزاد آهن ذخیره شده در خون آنها را جذب می کند. زنان بارداری که میزان آهن موجود در خون آنها کم است، احساس خستگی مفرط و ضعف دارند. علاوه بر این بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی قرار گرفته و احتمال خونریزی زیادی را هنگام زایمان دارند. آهن همچنین برای شکل گرفتن گلبول های قرمز در کودک لازم است. میزان آهن مورد نیاز در دوران بارداری ۲۷ میلی گرم بوده و مکمل ها حاوی ۲۷ الی ۶۰ میلی گرم آهن هستند.
پزشکان مصرف مکمل آهن را به همراه آب پرتقال یا آب میوه پیشنهاد می کنند زیرا ویتامین ث جذب آهن را افزایش می دهد.
از آنجایی که کاهش و افزایش مصرف ویتامین ها و مواد معدنی هر دو برای زنان باردار مضرند، ضروری است که زنان باردار توجهات لازم را در این زمینه مبذول داشته و با پزشک خود در زمینه افزایش و یا کاهش مصرف مشورت کنند.

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

حفظ انرژی گرمایی خانه

حفظ گرما در خانه

برای حفظ انرژی گرمایی خانه باید راه های خروج آن از منزل را یافت و مورد بررسی قرار داد. برای این کار توجه به موارد زیر ضروری است:
▪ درها و پنجره ها
عمده انرژی گرمایی منازل از طریق درها و دیوارها خارج می شود، زیرا برای سهولت در باز و بسته شدن درها و پنجره ها همواره فاصله ای در آنها قرار داده شود که بطور میانگین مجموع این فاصله ها برای هر در و پنجره معادل اندازه یک آجر است که در مجموع بطور تقریبی هر خانه فضایی باز معادل ۱۲ تا ۲۰ آجر خواهد داشت.
▪ راهکار
استفاده از کرکره های چوبی بادشکن، پنجره های دوجداره، پوشاندن پنجره ها با پلاستیک و ‎.‎.‎. جایگزین کردن شیشه جدید به جای شیشه های ترک خورده یا شکسته، استفاده از درزگیر.
▪ دیوارها
برای جلوگیری از خروج هوای گرم از طریق دیوارها باید با استفاده از گچ، دورتادور لوله های آب، لوله گاز، سیم کشی و ‎.‎.‎. را گچ گرفت. علاوه بر این محل اتصال دیوارها با زمین نیز باید گچکاری شود تا راه های خروج هوا بسته شود. توجه به اطراف چارچوب در نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
▪ کانال کولر
پوشاندن کانال کولر با پلاستیک خصوصاً در زمستان از خروج هوای گرم جلوگیری می کند.

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

تزیینات کریسمس

عکس تزئینات کریسمس در عید کریسمس

تزیینات کریسمس


تزیینات کریسمس


تزئینات کریسمس


دکوراسیون کریسمس


وسایل تزئینی کریسمس


لوازم تزئینی کریسمس


لوازم تزئینی کریسمس


لوازم تزئینی کریسمس

تزئینات کیک کریسمس


کیک کریسمس


درخت کریسمس 2

درخت کریسمس 1

بوقلمون کریسمس

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

تزئینات کیک کریسمس

تزئینات کیک کریسمس بسیار زیبا

تزئینات کیک کریسمس


تزئینات شیرینی کریسمس


کیک کریسمس


کیک کریسمس


کیک کریسمس


کیکهای کریسمس

تزیین و آرایش کیک کریسمس

تزیینات کریسمس

کیک کریسمس


درخت کریسمس 2


درخت کریسمس 1

بوقلمون کریسمس

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

کیک کریسمس

عکس تزئینات کیک کریسمس بسیار زیبا - کیک آرائی و سفره آرایی

کیک کریسمس


کیک کریسمس


تزئین کیک کریسمس


تزئین کیک کریسمس


تزئین کیک کریسمس


تزئین کیک کریسمس

تزئینات کیک کریسمس

تزیینات کریسمس


تزئینات کیک کریسمس


درخت کریسمس 2


درخت کریسمس 1

بوقلمون کریسمس

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

درخت کریسمس 2

عکس درخت های کریسمس تزئین شده بسیار زیبا را در زیر مشاهده می فرمائید.

تزئین ربانی درخت کریسمس

درخت کریسمس


درخت کریسمس


درخت کریسمس کلاسیک

درخت کریسمس کلاسیک


تزئین درخت کریسمس


دکوراسیون درخت کریسمس

تزیین درخت کریسمس

تزیینات کریسمس
تزئینات کیک کریسمس
کیک کریسمس
درخت کریسمس 1

بوقلمون کریسمس

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 
مطالب جدیدتر
مطالب قدیمی‌تر